Veel enthousiasme over kinderboek

Foto: Sam Fish

Jeroen Struik (49) is geboren en getogen in Herkingen, is ondernemer en bekend van Audioservice Nederland, wat mensen ook wel kunnen kennen als Pluto Rentals. Maar met Tim ging op reis gooit hij het over een andere boeg.

“Mijn bedrijf is een totaalverzorging van evenementen en is dus inderdaad totaal iets anders dan het schrijven van een kinderboek, ik ben er een beetje ingerold,” vertelt Jeroen. “Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van het geloof, dat ze leuke dingen niet meer mogen en stomme dingen moeten doen. In dit boek wordt het geloof in Jip-en-Janneke-taal uitgelegd aan de hand van een aantal koningen.” In het boek gaat Tim op reis door diverse landen met koningen die allemaal de beste bedoelingen hebben, maar daar niet altijd het gewenste resultaat mee bereiken. Totdat hij uiteindelijk bij de laatste koning terecht komt die een hele andere insteek heeft. Daar is het de vraag of hij de koning vertrouwt.

“Ik krijg weleens de indruk dat we meer worden beïnvloed door de maatschappij waarin wij leven dan we eigenlijk beseffen en zo kwam ik na een tijdje uit bij de verhaallijn voor Tim ging op reis. Ik besloot het uit te werken en ik ben er erg blij mee.” En hij niet alleen. “Ik heb een review gekregen van een Facebookgroep met ruim elfduizend leden en zij vonden het een goed boek,” vertelt hij trots. “Boekhandels vinden het leuk, de groothandel was enthousiast, moeders vinden het een fijn boek waar nu eens geen draken of dinosaurussen in voorkomen en ook een aantal scholen heeft het meteen aangeschaft om voor te kunnen lezen. Er zijn niet veel boeken als deze, die het manier op zo’n speelse en leerzame manier uitleggen, ik denk dat daar het succes ligt.”

Illustraties
Het boek is geheel op rijm geschreven en wordt omlijst met prachtige tekeningen. “Die zijn gemaakt door Sonja Luyenburg. Ik ken haar nog van vroeger en dan is het leuk om elkaar op deze manier weer tegen te komen,” vertelt hij. “Ik had de basis van de tekst in anderhalf uur op papier staan, het hele proces erna heeft wel meer dan twee jaar geduurd. Er komt zo ontzettend veel bij kijken. Er is een groot verschil tussen het schrijven van het boek en het ook echt maken ervan. Ik vind het niet erg dat het zo lang heeft geduurd, het zorgt voor een mooi product.”

LEES OOK: D’n Diek wordt weer een Winter Wonderland

Uitbreiding
“Het boek heeft een open einde, dus er kan nog van alles gebeuren,” zegt Jeroen. “Het zou leuk zijn als er ooit een vervolg komt, maar daar ben ik nu eigenlijk nog niet mee bezig.” Wel is hij bezig met een Tim-lijn er omheen. “Er komt volgende week een kleurboek uit genaamd Tim krijgt een kleur. Daarnaast zou ik het leuk vinden als er een audioboek van komt, er heeft iemand een Tim-vingerpopje voor mij gehaakt en ik ben bezig met Tim-handpoppen. Dus er staat nog genoeg op de planning voordat er een mogelijk vervolg komt.”

Voorlezen
Het boek is hartstikke leuk om voor te lezen en daarom komt schrijver Jeroen Struik op zaterdag 18 november voorlezen in de bibliotheek van Middelharnis. Dit gebeurt om 10.30 uur en vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar voor alle ouders, opa’s en oma’s die mee komen luisteren.

Tim ging op reis
Het boek is te koop bij de Christelijke boekhandels op Goeree-Overflakkee en uiteraard ook in de rest van Nederland. Verder is het boek ook te krijgen op de website www.timgingopreis.nl waar binnenkort misschien nog wel meer leuke Tim-producten te vinden zijn. Om op de hoogte te blijven van Tim’s avonturen kun je de Facebookpagina volgen, deze heet ook Tim ging op reis.

Reacties

Cookieinstellingen