B&W enthousiast na bezoek Ouddorp Duin

Foto: Houten Kaap Strandtheater

Het college van B&W van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft op dinsdag 29 augustus een bezoek gebracht aan Ouddorp Duin. Na een warm onthaal in de ‘foyer’ van strandtheater Houten Kaap heeft projectleider Simone Baaijens de Burgemeester en wethouders op het filmscherm in de theaterzaal een korte presentatie getoond over de visie achter Ouddorp Duin, de behaalde resultaten tot nu toe en de plannen voor de toekomst.

De voorzieningen op Ouddorp Duin: een theater, restaurant, evenementenplein, supermarkt, surfschool, fietsenverhuur, ijssalon en binnen- en buitenspeeltuin, zijn opgezet als voorzieningengebied voor de toeristen die ieder jaar in groten getale naar Ouddorp trekken, maar niet in de laatste plaats ook voor de bewoners van Goeree-Overflakkee.

LEES OOK: 100 jaar RGO samengevat in een boek

Onder de noemer ‘Zomerse Zaterdag’ zijn er deze zomer al meerdere grote en kleinere evenementen en activiteiten op Ouddorp Duin georganiseerd die voor alle bezoekers vrij toegankelijk waren. De Stichting ‘Elk-Weer-Voorzieningen Ouddorp Duin’ die de drijvende kracht is achter deze initiatieven heeft hiermee een poging gedaan iets leuks op poten te zetten voor toeristen én de lokale bevolking en hen op Ouddorp Duin samen te brengen. De grote evenementen, de opening van het theater, restaurant en strandplein op 8 juli en foodtruckfestival Smaak aan Zee Ouddorp Duin op 5 & 6 augustus mochten beide rekenen op een groot aantal bezoekers. Ook kleinschaligere activiteiten als diverse optredens, een roofvogelshow en een gezellige kindermiddag werden goed bezocht.

Behalve het samenbrengen van de lokale bevolking en toeristen heeft Ouddorp Duin ook de ambitie om samenwerking tussen omliggende vakantieparken onderling en diverse lokale ondernemers te bewerkstelligen. Op dit moment wordt er al intensief samengewerkt tussen de ondernemers op Ouddorp Duin en met diverse lokale partijen. Uit deze samenwerking is o.a. de uitagenda ‘Uitwaaier’ voortgekomen waarin activiteiten en evenementen in de omgeving van Ouddorp Duin maandelijks worden gepresenteerd. Na afloop van de presentatie sprak Burgemeester Ada Grootenboer haar complimenten uit over de aanpak van het project en liet zij weten dat de Gemeente initiatieven als deze erg waardeert.

Het bezoek werd afgerond met een rondleiding langs alle faciliteiten van Ouddorp Duin waarbij het college getrakteerd werd op een ijsje bij de ijssalon en een hapje en een drankje op het terras van restaurant Bij Marc.

Reacties

Cookieinstellingen