GO Schoonste strand van Zuid-Holland?

Foto: Goeree-Overflakkee

Vorig jaar ontving Goeree-Overflakkee vier sterren in de Schoonste Stranden Verkiezing; het strand van Ouddorp werd daarmee het schoonste strand van Zuid-Holland!

Lukt het dit jaar weer om met de stranden van Goeree-Overflakkee bij de winnaars te horen? Strandbezoekers kunnen tot en met 20 augustus stemmen via www.supportervanschoon.nl. Nederland Schoon maakt op donderdag 7 september de schoonste stranden van 2017 feestelijk bekend.

De Schoonste Stranden Verkiezing is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. ANWB-inspecteurs en strandbezoekers bepalen samen welk strand het schoonste van Nederland is. Het doel van de verkiezing is om beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren hun gastvrijheid te tonen door de stranden goed schoon te houden. Op een schoon strand is het immers fijner zonnen, sporten, zwemmen, wandelen en werken. Het wedstrijdelement werkt; sinds de eerste verkiezing in 2003 zijn de Nederlandse stranden twee keer zo schoon geworden! Schone stranden ontvangen een driesterren- en zeer schone stranden een viersterrenwaardering.

LEES OOK: Er worden maatregelen genomen tegen hennepkwekerijen en drugslabs

Dat de stranden van Goeree-Overflakkee (inter)nationaal van hoge kwaliteit zijn, blijkt onder andere uit de verschillende toegekende onderscheidingen:

Schoonste strand van Zuid-Holland
Het strand van Ouddorp behaalde in 2016 vier sterren in de Schoonste Strand Verkiezing en werd daarmee het schoonste strand van Zuid-Holland.

Negen Blauwe Vlaggen
In mei 2017 werden de stranden bij Ouddorp en diverse jachthavens bekroond met de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn; dit betekent dat er schoon en veilig zwemwater, een mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu te vinden zijn.

Bij de wereldtop met de Platina QualityCoast Award
En onlangs ontving de gemeente Goeree-Overflakkee de Platina QualityCoast Award; dit is de hoogst haalbare onderscheiding voor groene en duurzame toeristische bestemmingen. Binnen de QualityCoast zijn er wereldwijd maar vier gebieden die het platina keurmerk mogen voeren, waarvan Goeree-Overflakkee er één is.

Stem mee voor het schoonste strand van Nederland
Om de stranden van Goeree-Overflakkee in de prijzen te laten vallen bij de Schoonste Stranden Verkiezing van 2017, kunnen strandbezoekers stemmen tot en met 20 augustus via: www.supportervanschoon.nl.

LEES OOK: Grote kans dat de woningbouwverenigingen van Flakkee gaan samenwerken

Er kunnen twee stranden van Goeree-Overflakkee (Ouddorp of de Brouwersdam) worden gekozen. Na de beantwoording van drie vragen en de plaatsing van een beoordeling maken deelnemers men kans op een weekend weg op het Schoonste Strand van Nederland.

Doe ook mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour
Iedereen kan meehelpen om de stranden op Goeree-Overflakkee schoon te houden door bijvoorbeeld mee te doen aan de Boskalis Beach Cleanup Tour. De stichting De Noordzee organiseert deze landelijke opruimactie van 1 tot en met 15 augustus, waarbij vrijwilligers meehelpen om onder andere de stranden Brouwersdam en de Kwade Hoek schoon te houden. Meer informatie vindt u op www.beachcleanuptour.nl.

Reacties