CDA bezoekt de Geldershof

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Vrijdagmorgen 17 februari bracht CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot samen met diverse kandidaat-Kamerleden en regionale CDA’ers een bezoek aan CuraMare in Zorgcentrum Geldershof te Dirksland.

Centraal stond het thema ‘Zorg voor elkaar’, dat samen met de thema’s Waarden & traditie, Familie & gezin, Eerlijke economie en Sterke samenleving de basis vormt van het CDA-verkiezingsprogramma.

Op initiatief van CDA-gemeenteraadslid Tea Both-Verhoeven (Dirksland) bracht een grote delegatie CDA’ers een bezoek aan CuraMare. Met als doel om huidige en toekomstige Kamerleden de zorgen uit de praktijk op ons eiland mee te geven, zoals de wachtlijstproblematiek van het ziekenhuis, regelzucht en bureaucratie, het gebrek aan vertrouwen, te weinig handen aan het bed en de toenemende vergrijzing. Het CDA brengt graag werkbezoeken af in de regio om deze ervaringen mee te kunnen nemen in hun politieke werk.

LEES OOK: Kees van der Staaij (SGP) bezoekt Flakkee

Gezond en vitaal eiland
De presentaties tijdens het werkbezoek werden verzorgd vanuit diverse invalshoeken, zowel vanuit het bestuur als de medewerkers van CuraMare, maar ook de persoonlijke ervaringen van een mantelzorger werden gehoord. Allen met hetzelfde doel; goede zorg voor de mensen op ons eiland. Ook had het CDA Paulina.nu uitgenodigd om een presentatie te komen geven. Dit is een eilandbreed samenwerkingsverband waarbij bewoners, ondernemers, gemeente en zorgverleners van Goeree-Overflakkee zich gezamenlijk op innovatieve wijze inzetten voor een gezond en vitaal eiland. Een initiatief waar de CDA’ers erg enthousiast over zijn.

Voor het land dat we door willen geven
Hanke Bruins Slot die zich de afgelopen periode samen met CDA-Kamerlid Mona Keijzer heeft ingezet voor de zorg en onze ouderen, hoopt dat ook de komende jaren weer te doen. “Het land dat we door willen geven, hebben we zelf gekregen van onze ouders en grootouders. Voor alles wat zij voor ons hebben gedaan, verdienen ze onze waardering, respect en solidariteit. Steeds meer ouderen voelen zich echter aan hun lot overgelaten, ook door het beleid van dit kabinet. De grote veranderingen in de zorg hebben hun vertrouwen aangetast en nu de economie voorzichtig aantrekt merken de ouderen dit nog het minst. Het CDA staat voor de solidariteit tussen generaties. Wij doen geen loze beloftes, maar presenteren haalbare voorstellen, waar ouderen echt mee geholpen zijn.”

Reacties