“2017 wordt een kleurrijk jaar”

Foto: Sam Fish

Het was een drukte van jewelste in ’t Centrum in Ooltgensplaat op dinsdagavond 3 januari.

Ruim tweehonderd mensen kwamen daar bijeen voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goeree-Overflakkee. Een welkomstdrankje met op de achtergrond feestelijke muziek van blaaskwartet BLAST. Burgemeester en wethouders stonden op een rijtje om iedereen het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Maar natuurlijk werd er ook gespeeched door burgemeester Ada Grootenboer.

“Zeg eens eerlijk, wie maakt hier kleurenfoto’s?”, is het begin van haar speech. Iedereen in de zaal steekt een hand op. “Groot gelijk. Kleurenfoto’s laten de werkelijkheid zien. Ze laten zien dat de wereld niet zwart-wit is en dat we ook niet zo moeten denken. Goeree-Overflakkee is ook niet zwart-wit, maar hartstikke kleurrijk. En dat bedoel ik niet alleen op het gebied van huidskleur, maar ook op het gebied van persoonlijkheden, achtergronden en seksuele geaardheid. Daar mogen we trots op zijn”.

Terugblik
“2016 ligt achter ons, we zijn weer een jaar verder en het is snel gegaan. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. NK Wielrennen, we hebben prijzen gewonnen voor de duurzaamheid en we zijn begonnen met Smart Water. Maar daarentegen zijn er ook minder fijne dingen gebeurd. Woningbranden en verkeersongelukken. De veiligheid staat dit jaar dan ook weer hoog in ons vaandel. Elk slachtoffer is er namelijk één te veel”, gaat ze verder.

LEES OOK: Praat mee over autisme bij Contactgroep GO

Oud & Nieuw
“De jaarwisseling is op Goeree-Overflakkee rustig verlopen. Het was feestelijk en er waren niet al te veel incidenten. Dat is het bewijs dat een jaarwisseling ook zonder geweld leuk en gezellig kan zijn”, benadrukt Grootenboer.

“Hulpverleners verdienen ons respect en ik wil graag deze kans aannemen om een schijnwerper te richten op de vrijwilligers en mantelzorgers. Onze samenleving draait grotendeels op hun inzet. Zij zetten zich belangeloos in voor de samenleving.”

2017
“We gaan dit jaar verder met de realisatie van ons doel om in 2020 energieneutraal te zijn. En we gaan verdere stappen zetten om de gemeente nog beter aan te laten sluiten bij de gemeenschap”, belooft burgemeester Grootenboer. “Het wordt een spannend en enerverend jaar en het laatste volle jaar met deze gemeenteraad. Het wordt een kleurrijk jaar waarin we niet zwart-wit moeten denken”.

“Ik wens iedereen namens de gemeente Goeree-Overflakkee een liefdevol, gelukkig en vooral gezond 2017. Dat iedereen zich maar thuis mag voelen op ons prachtige, kleurrijke eiland.”

Reacties

Cookieinstellingen