Praat over autisme met contactgroep GO

jan 04 2017, 13:25 Nieuws
kruis mensen
Praten over autisme doe je niet overal, je begint er niet zomaar over. De juiste woorden vinden is een hele klus en het onbegrip van de omgeving vaak een behoorlijk obstakel.
Anderzijds kan praten over autisme met gelijkgestemden een hele opluchting zijn, weer ruimte in je hoofd opleveren. Je ontdekt dat je de ander wat te bieden hebt met je ervaring en komt zelf ook met nieuwe ideeën thuis.
“In de contactgroep GO vinden wij erkenning en herkenning, door persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Binnen de veiligheid van de bekende groep hebben we diepgaande gesprekken en komen we samen tot meer inzicht, al zijn we niet elkaars therapeut. Het onderwerp spreken we tevoren af, wat de mogelijkheid geeft er rustig over na te denken of er informatie bij te zoeken,” zegt Inge de Vries van contactgroep GO.
De contactgroep GO bestaat uit volwassenen, die autisme herkennen bij zichzelf of bij een volwassene in het gezin en we delen de behoefte om eerlijk bij onszelf “naar binnen te kijken”; ook stilvallen, omdat de gedachten over elkaar heen buitelen, is geen punt. Een groep komt maandelijks bijeen. Er draait al enkele jaren een groep overdag en in het voorjaar van 2017 is er ruimte om een nieuwe groep op te starten op avond. Graag komen we in contact met meer belangstellenden.
Meer informatie of aanmelden voor de praatgroepen kan door een e-mail te sturen naar [email protected].