Vijfde Delta Netwerk-bijeenkomst in PM

Foto: Sam Fish

In de aula van CSG de Prins Maurits in Middelharnis vond woensdagmiddag 21 december alweer de vijfde bijeenkomst van het Delta Netwerk plaats.

“Duurzaamheid is een centraal thema op Goeree-Overflakkee. Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid een tweede natuur begint te worden en dat is al een geweldige mijlpaal”, vindt burgemeester Ada Grootenboer, ze zei dit tijdens de opening van de bijeenkomst. “Ik pleit ervoor dat we dit samen blijven doen en dat we alle inwoners bij onze plannen blijven betrekken”.

De bijeenkomst ging over de toekomst van Goeree-Overflakkee op het gebied van duurzaamheid en over Smart Water. Dat laatste is een samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en ondernemingen. Het is een regionale en economische strategie waarbij het de bedoeling is dat er in 2025 zo’n 1600 nieuwe hoogwaardige banen bijkomen op het gebied van water, voedsel, duurzaamheid, scholing en visserij.

LEES OOK: Standbeeld voor Paulina van Weel bij Ziekenhuis Dirksland

Jeugd is de toekomst
Maar een groot deel van de toekomst ligt ook in de handen van de jeugd van nu. Daarom kregen leerlingen van de Prins Maurits de kans om een duurzaam en sociaal initiatief te bedenken. Uit al die groepjes met goede ideeën zijn vijf finalisten naar voren geschoven die tijdens de bijeenkomst hun idee mochten pitchen. De jury bestond uit burgemeester Ada Grootenboer, FOGO-voorzitter Steef Visser, Hans Kleij is programmadirecteur bij de provincie Zuid-Holland en Jan Verhage van de Rabobank. Zij besloten dat het groepje van Marije het beste idee had, namelijk een wedstrijd tussen bedrijventerreinen op Goeree-Overflakkee om zo duurzaam mogelijk te werken. Samen sterk voor duurzaamheid.
Het groepje kreeg voor de winst een cheque van € 250,- waarvan € 25,- per persoon in eigen zak mocht steken, de rest van het bedrag gaat naar de verdere ontwikkelingen van de school.

De bijeenkomst werd afgesloten door Marius Smit, oprichter en eigenaar van Plastic Whale, een organisatie die zich inzet om de grachten in Amsterdam plastic vrij te maken. Het is de bedoeling dat ze ook in andere wereldsteden gaan beginnen met het vissen naar plastic.

Reacties