100 jaar FidesWonen gevierd

Foto: Sam Fish

Zo’n tweehonderd gasten waren donderdagmiddag 3 november aanwezig op het jubileumfeestje van Woningbouwvereniging FidesWonen.

Aanwezigen werden bij de Staver ontvangen met een draaiorgel dat buiten een gezellig deuntje speelde en binnen in het Prieel stond koffie en cake te wachten. Onder de aanwezigen waren burgemeester Grootenboer, meerdere wethouders, huurders, medewerkers en oud-bestuursleden van FidesWonen. De avond werd aan elkaar gepraat door Jan Verhage.

“Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Dit is een bijzondere dag dat ons respect verdient”, zegt burgemeester Ada Grootenboer. “Met een bedrijf 100 jaar halen vraagt om doorzettingsvermogen en dat is terug te zien in hoe jullie ervoor zorgen dat een huis een thuis wordt”.

LEES OOK: Echtpaar Eijbers 40 jaar in dienst

“In principe verhuren wij alleen maar stenen, maar we doen ons best om mensen een thuis te geven en niet alleen een huis”, begint FidesWonen-directeur Gert-Jan van der Valk. “Het maakt namelijk niet uit in welk huis je opgroeit, als je maar in een thuis opgroeit”.

100-jaar-fideswonen-1

Van der Valk drukt iedereen op het hart dat het bedrijf blijft zoeken naar mogelijkheden tot het onderhouden en opknappen van de woningen en niet het slopen en opnieuw opbouwen ervan. “Betaalbaarheid blijft voor ons ook een belangrijk punt. Er wordt al jaren door mensen van buitenaf huurverhoging toegepast en dat is jammer, maar we kunnen niet anders”.

Gastspreker
Speciaal voor de jubileummiddag was ook de Utrechtse gastspreker Daan Quakernaat, schrijver van het boek Ga toch een kathedraal bouwen, uitgenodigd. “Wees trots op wat er lukt en blijf niet hangen bij wat het had moeten zijn. In de Middeleeuwen bouwden ze hele kathedralen zonder welke machine dan ook. Als zij dat konden, wat kunnen wij tegenwoordig dan al niet bouwen?!”, zegt hij. “Maar we zijn tegenwoordig te kritisch. Alles moet maar perfect zijn. Ga eens experimenteren en leer van je fouten. Vooruitgang is durven dromen en leren van je fouten. Wees trots op wat jullie bereikt hebben in de afgelopen 100 jaar. Wees trots op het eiland en blijf doen wat je doet. Ga door met bouwen van je eigen kathedraal”.

LEES OOK: In gesprek over dienstverlening

Jubileumboek
Ter ere van het honderd jarig bestaan van FidesWonen maakten Pascal Viskil en Alex van Kampen in opdracht en in samenwerking met FidesWonen een boek. “We zijn bij veel huurders op bezoek geweest, we hebben erg veel verhalen gehoord en we hebben het streekarchief doorgespit”, vertelt tekstschrijver Pascal Viskil. “Maar je bent pas echt tevreden als de droom van je klant is uitgekomen”, vult vormgever Alex van Kampen hem aan.

Het boek werd uitgereikt door Streekarchivaris Jan Both aan burgemeester Ada Grootenboer, FidesWonen-directeur Gert-Jan van der Valk en de mensen die hebben meegewerkt aan het boek. Ook iedereen die aanwezig was tijdens het feest mocht na afloop een boek mee naar huis nemen.

100-jaar-fideswonen-3

Reacties

Cookieinstellingen