Verkeersmarkt Voortgezet Onderwijs 2016

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 25 oktober 2016 bezoeken brugklasleerlingen van het Edudelta College en de PRO leerlingen van CSG Prins Maurits de Verkeersveiligheidsmarkt Goeree-Overflakkee.

Rondom en in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk worden de hele ochtend verschillende activiteiten georganiseerd waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk ligt daarbij op “zelf ervaren” en het eigen verkeersgedrag.

De leerlingen kunnen hun verkeerskennis testen in een online quiz, met een zogenaamde Rausch-bril ervaren zij de invloed die alcohol kan hebben op je lichaam, het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid geeft een demonstratie van de remweg van een auto en de kinderen worden bewust gemaakt van de gevaren rondom vrachtwagens. Ook busmaatschappij Connexxion werkt mee aan de dag en geeft voorlichting aan de leerlingen over de veiligheid in het verkeer. De verkeerskennis van de leerlingen wordt getoetst met een verkeersquiz en rondom een vrachtwagen ervaren de leerlingen hoe groot de dode hoek is door zelf achter het stuur te kruipen. Speciale aandacht is er voor het tegengaan van het smartphonegebruik in het verkeer door gebruik van de Fietsmodus-app.

LEES OOK: Inwonersavond Dorpsraad Oude-Tonge

De Verkeersveiligheidsmarkt wordt georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee. De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor het voortgezet onderwijs. Dat gebeurt onder de vlag van Totally Traffic, een Provinciaal project ter bevordering van verkeerslessen in het voortgezet onderwijs. Door leerlingen in elk leerjaar één of twee modules verkeersveiligheid aan te bieden, wordt verkeersonderwijs een structureel onderdeel van het voortgezet onderwijs en wordt getracht het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren terug te brengen. In 2009 wonnen de scholen op Goeree Overflakkee de Totally Traffic Award vanwege het jaarlijks uitvoeren van diverse verkeersveiligheidsactiviteiten in meerdere leerjaren.

Reacties

Cookieinstellingen