Gespreksgroepen voor kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen

Foto: Pixabay; Moritz320

De gemeente Goeree-Overflakkee en Youz organiseren voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen een gespreksgroep voor lotgenoten.

Hier kunnen zij terecht met allerlei vragen en voor een luisterend oor. Er zijn groepen voor jongeren van 12-24 jaar. De gespreksgroep heeft de naam KOPP/KVO groep gekregen. Dit staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Verslaafde Ouders.

Gespreksgroep
De groep komt bijeen op dinsdagen in de maanden oktober, november en december van 17:00 tot 18:30 uur. De locatie is Molenweg 28 in Middelharnis. De eerste (kennismakings)bijeenkomst is op dinsdag 25 oktober. Er zijn in totaal acht bijeenkomsten, waarbij iedere week één onderwerp centraal staat, zoals het uiten van gevoelens, omgaan met lastige situaties en opkomen voor jezelf.

LEES OOK: Donkere Dagen zijn weer nabij, dus komt er meer beveiliging op straat

Praten met leeftijdsgenoten
De groep is er voor alle jongeren die meer willen weten over de problematiek van hun ouders. Zit je met vragen als “Waarom stopt mijn vader of moeder niet gewoon met drinken?!” of “Wat kan ik het doen als ik het moeilijk heb?”, dan kan praten met leeftijdsgenoten die tegen dezelfde problemen aanlopen prettig zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de KOPP/KVO groep kun je e-mailen naar [email protected] of bellen met 088 – 23 03 030. Aanmelden voor de groep kan digitaal via www.youz.nl.

Reacties