Ouderen ingelicht over babbeltrucs

Foto: Pixabay; Cocoparisienne

De politie organiseerde op maandag 19 september, in samenwerking met de Ouderenbond PCOB en de gemeente Goeree-Overflakkee, een voorlichtingsbijeenkomst over het voorkomen van babbeltrucs en financiële uitbuiting.

De senioren gingen naar huis met praktische tips om hun eigen veiligheid te vergroten.

Inbraken en overvallen
Burgemeester Ada Grootenboer opende de bijeenkomst en onderstreepte het belang ervan: “Uit cijfers van de politie blijkt dat ouderen vaak het slachtoffer zijn van inbraken en overvallen.  Daarom organiseren wij deze bijeenkomst voor u. Wij hopen dat u met de handvatten en tips die u krijgt weerbaarder bent, zodat kan worden voorkomen dat u slachtoffer wordt van dit soort criminele praktijken.”

LEES OOK: Buurtpreventieteam Sommelsdijk een feit, sluit je aan!

Voor wie doet u de deur open?
Wat zou u doen als er een onbekende aan de deur staat met een aannemelijk verhaal? Tijdens de informatie bijeenkomst zijn veelvoorkomende situaties nagespeeld en besproken. Daarnaast konden de deelnemers hun eigen ervaringen delen en vragen stellen.

Voorlichtingsfilmpjes
Heeft u de bijeenkomst gemist, maar wilt u wel graag weten hoe u uw eigen veiligheid kunt vergroten? Bekijk dan de vier korte filmpjes die door de politie zijn gemaakt om u te informeren over onder meer veilig pinnen en veilig aan de deur. U vindt de linkjes naar de filmpjes via www.goeree-overflakkee.nl/seniorenvoorlichting.

LEES OOK: VIDEO – Pompen of verzuipen bij het Streekmuseum

Informatiemappen
Na afloop van de bijeenkomst zijn informatiemappen uitgereikt met daarin praktische tips voor senioren om hun eigen veiligheid te vergroten. Wilt u ook een informatiemap? Dan kunt u deze opvragen bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente, via telefoonnummer 14 0187 (keuze 1).

Reacties