Sluit je aan bij het buurtpreventieteam

Foto: Sam Fish

Sinds kort is Goeree-Overflakkee een buurtpreventieteam rijker, Sommelsdijk heeft namelijk een eigen team gekregen. Straten worden veiliger en de nachten worden stiller. Hopelijk.

Dit kan natuurlijk alleen als er genoeg mensen zijn die ´s avonds willen patrouilleren. “Op dit moment hebben we 34 mensen die zich hebben aangesloten bij het Buurtpreventieteam van Sommelsdijk”, zegt Leonard Hoek, de oprichter van de groep. “Dat zijn al aardig wat mensen, maar met meer mensen hebben we ook net iets meer ruimte om een rooster te maken”.

Sommelsdijk is voor de buurtpreventie verdeeld in drie groepen; zuid, midden en noord. “Voor zuid hebben we op dit moment 25 mensen, in midden wonen er negen van het team, onder wie er één gaat patrouilleren in noord, aangezien daar nog niemand van het team woont, dus daar hebben we echt nog meer mensen voor nodig”, legt Leonard uit.

LEES OOK: Fiets gestolen? Zo krijg je hem terug…

“Als we er nog ongeveer tien mensen bij zouden kunnen krijgen zou dat al geweldig zijn, dan hoeft iedereen namelijk maar één keer per week een rondje te doen”, zegt Leonard. “Het is de bedoeling dat in elk gebied twee mensen samen een rondje lopen. Dat zijn zes mensen per avond, zeven dagen in de week. Dus als er nog tien extra mensen zich aanmelden, dan zou je met een paar uurtjes per week het dorp veiliger kunnen maken”.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft pennen, notitieblokjes, hesjes en zaklampen gedoneerd om het werk iets makkelijker te maken. “Maar het is heel simpel, doe niets wat je niet wilt. Je moet niet iets zeggen als je er niet volledig achter staat of als je bang bent voor de reactie die je zou kunnen krijgen. Als je een situatie niet vertrouwt kun je altijd het alarmnummer bellen, dan handelen zij het af”, aldus Leonard Hoek.

Aanmelden voor het Buurtpreventieteam van Sommelsdijk kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 15 88 27 56. Dit kan ook op zaterdag 17 september tijdens de 112 dag op het Spuiplein in Middelharnis. Daar staat van 10.00 tot 16.00 uur een informatiekraampje waar vragen gesteld kunnen worden en waar je je kunt aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen