Opening nieuwe Groene Zoom Flat

Foto: Sam Fish

Het heeft een tijdje geduurd, de bewoners zijn een aantal maanden terug al ingetrokken, maar de nieuwe flat aan de Groene Zoom is op woensdagmiddag 28 september officieel geopend.

Het dakterras van het nieuwe appartementencomplex was volledig gevuld met bewoners, omwonenden, genodigden en mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de realisatie van het gebouw, onder wie de ondernemer en de architect.

“Ik wil de bewoners feliciteren met dit complex. Het is een mooie locatie en het heeft een prachtig uitzicht. Maar ook FidesWonen, gefeliciteerd met dit prachtige project”, zegt Daan Markwat, wethouder van ruimte, wonen en leefbaarheid. “Ik wil de huurders heel veel woonplezier toewensen.”

LEES OOK: Red de kinderboerderij in Oude-Tonge

Hernoemd
De oude flat was in de volksmond bekend als de Groene Zoom flat. Echter, “Flat is geen woord meer van deze tijd”, aldus Gert-Jan van der Valk, directeur bij FidesWonen. En dus is er gekozen voor een nieuwe en nu ook officiële naam voor het gebouw.

De nieuwe naam, tijdens de openingsceremonie op het dakterras nog verstopt achter een tros ballonnen, werd onthuld door wethouder Daan Markwat en huurder Adri Biever. Het lint werd doorgeknipt, de ballonnen vlogen weg en daar verscheen op de muur de nieuwe naam; Aan de Groene Zoom. Logisch en duidelijk voor iedereen.

Aan de Groene Zoom
De eerste Groene Zoom flat werd gebouwd in de jaren ’60 of ’70, bedoeld voor senioren. In 2010 begonnen de gesprekken over het vernieuwen van de flat en het mogelijk heropbouwen op een andere locatie. Gelukkig voor de bewoners is de flat teruggekomen op dezelfde plek met het prachtige uitzicht aan de rand van de polder. In mei vorig jaar werd de eerste paal van de het nieuwe complex de grond in geslagen en eerder dit jaar konden de bewoners hun nieuwe woning in.

aan-de-groene-zoom-6
(v.l.n.r) De heer Biever, Gert-Jan van der Valk en Daan Markwat

Reacties