VIDEO: Laatste paal nieuwe Groene Zoom flat

Foto: Sam Fish

Het zou de eerste paal zijn die ceremonieel de grond in zou gaan, maar omdat de werkzaamheden zo snel gaan werd het de laatste. Het echte bouwen kan beginnen.

De nieuwe flat die aan de Groene Zoom komt te staan zal andersom worden gebouwd vergeleken met de vorige. Dit is op verzoek van de oude bewoners, want zo zal het woongedeelte en de achtertuin of het balkon aan de zonzijde komen te liggen. Daarnaast wordt er bij het bouwen van de zesentwintig nieuwe appartementen gedacht aan duurzaamheid.

Vijf bewoners van de vorige flat zullen meegaan naar de nieuwe appartementen. De rest wordt verhuurd aan andere mensen die ervoor in aanmerking komen. Dat proces gaat medio juni van start. De nieuwe flat zal in het eerste kwartaal van 2016 worden opgeleverd.

“Mensen hebben laten weten dat ze geen wekker meer nodig hebben om op te staan ’s morgens”, zegt Gert-Jan van der Valk van Fides Wonen. “Maar mensen, wij vragen om uw begrip. Het is maar tijdelijk”.

De laatste paal werd geslagen door Rien Beijer, voorzitter van het raad van commissarissen van Fides Wonen. De confetti werd gelanceerd door twee oude en tevens nieuwe bewoners van de flat aan de Groene Zoom.

Lees ook: Nieuwe panden voor Biedermeier en Rivian

Reacties