Red de kinderboerderij in Oude-Tonge!

Foto: Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge

Bijna tien jaar lang hebben John en Sonja Kats samen met hun dochter Sylvia van der Veer de kinderboerderij van Oude-Tonge beheerd.

Ze hebben na een intensieve verbouwing de kinderboerderij een nieuwe start gegeven en nu is het een mooie plek waar jong en oud kan genieten van de dieren en de buitenlucht. Ook is er een aantal jaren een lesprogramma voor de onderbouw van de basisscholen in de buurt.

Sonja en John hebben al die tijd hun liefde en tijd in de kinderboerderij gestoken, maar ze kunnen het niet meer aan. Lichamelijke problemen gooien roet in het eten, de werkzaamheden worden met de dagen zwaarder voor het stel. Daarom hebben ze samen met hun dochter besloten dat het tijd wordt om het stokje over te dragen aan een nieuw, enthousiast team dat de kinderboerderij wil overnemen en beheren.

LEES OOK: Onderhoud hekken begraafplaatsen

Opheffing
Als er binnen nu en een aantal maanden geen nieuw team is om de boerderijdieren te onderhouden en verzorgen, dan zal de Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge worden opgeheven. En dat zou jammer zijn na alle tijd en liefde die er tot nu toe al ingestoken is. “De kinderboerderij draagt bij aan de vitaliteit van Oude-Tonge en biedt een plek voor jong en oud om zich even lekker te kunnen ontspannen”, schrijft het stel op Facebook.

Gezocht
Het nieuwe team moet bestaan uit één of twee beheerders en een groep mensen die zich bezig houdt met de bestuurlijke taken. De beheerder moet ervaring hebben met boerderijdieren, maar moet ook klushandig zijn. Hij of zij zal dagelijks de dieren verzorgen, moet goed kunnen plannen en onderhoudt de verblijven en het terrein.

Het bestuur moet de contacten onderhouden, administratie en financiën onderhouden, maar ook zeker activiteiten en evenementen rondom de kinderboerderij organiseren, denk hierbij aan het lesprogramma voor de basisscholen, een kerstmarkt en de collecte voor de NSGK.

LEES OOK: Een rare combo, maar wel € 2100,- voor KiKa

Dringend
“John en Sonja doen hun uiterste best om het nog enige tijd vol te houden, maar als John ziek wordt of niet meer op zijn benen kan staan, dan zijn ze genoodzaakt om meteen te stoppen en de dieren te verkopen”, staat in het Facebookbericht. Het huidige bestuur hoopt dat er mensen zijn in of rond Oude-Tonge die zich geroepen voelen om deze uitdaging aan te gaan. Iets voor u? Neem dan contact op met John Kats via 06 33 14 98 15.

Reacties