Gemeenteraad bezoekt Achthuizen

Gemeenteraad bezoekt Achthuizen
Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op vrijdagmiddag 2 september 2016 was een delegatie van de gemeenteraad en een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee op bezoek in Achthuizen.

Het was het vierde bezoek in de reeks kernbezoeken die staan gepland binnen de huidige raadsperiode. Het was een interessante en leerzame middag, waarbij veel informatie is gekregen over Achthuizen.

LEES OOK: Krijg zaterdag je gestolen fiets terug!

Om nader kennis te maken met de afzonderlijke dorpsraden en om de dynamiek van hun kernen beter te leren kennen, vindt het gemeentebestuur het belangrijk om alle kernen in de huidige raadsperiode een bezoek te brengen. Na Dirksland, Ooltgensplaat en Oude-Tonge was dit het vierde kernbezoek.

Wandeling
De dorpsraad van Achthuizen ontving de delegatie in het Buurthuus. Dorpsraadvoorzitter Jos de Jonge gaf uitleg over het programma en de aandachtspunten uit de recente enquĂȘte onder de dorpsbewoners, die tijdens de wandeling aan bod zouden komen. Hij vertelde dat de inwoners minder tevreden blijken te zijn over het wonen in Achthuizen dan tien jaar geleden. De dorpsraad wil daar graag verbetering in brengen.

Tijdens de wandeling werden de raads- en collegeleden in twee groepen meegenomen langs het voetbalveld, de enige basisschool in het dorp en de skatebaan en de ijsbaan die naast elkaar liggen bij het volkstuinencomplex. De dorpsraad gaf aan dat men voor de wat oudere jeugd ook enkele speeltoestellen wenst in de speeltuinen in het dorp.

LEES OOK: Gemeente betaalt mee aan contributie

De aanwezigen kregen tijdens de wandeling te horen dat het seniorencomplex in het dorp wordt gesloopt en opnieuw wordt gebouwd. De dorpsraad is met Fides Wonen in gesprek om hun wensen voor dit pand zoveel als mogelijk aan te geven. De voormalige Rabobank in Achthuizen is een woonhuis geworden. Hierdoor is de geldautomaat verdwenen, die nog steeds wordt gemist door de dorpsbewoners. Het nonnenklooster uit 1865 en de beeldbepalende rooms-katholieke kerk, die dateert uit 1846 waren uiteraard ook in de wandeling opgenomen.

Molen Windlust
Halverwege de wandeling was een bezoek aan de molen gepland. Molenaar de heer Pollemans was bereid gevonden om de bezoekers rond te leiden en te vertellen over de molen. Hij vertelde dat de molen in principe elke zaterdag in bedrijf is, als de molenaar aanwezig is.

Volgend kernbezoek
Voor 2016 zijn nog twee kernbezoeken op Goeree-Overflakkee gepland. Momenteel vindt nadere afstemming met de betreffende dorpsraden plaats.

Reacties