Gemeente betaalt mee aan contributie

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur is een voorziening van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Vanaf 1 september kunnen ouders met thuiswonende kinderen van 0 tot 18 jaar zich aanmelden voor een bijdrage uit het fonds. Er is een bedrag beschikbaar van € 250,- per persoon, per jaar. Dit bedrag mag voor maximaal € 150,- worden besteed aan contributie en voor maximaal € 100,- aan materiaalkosten, zoals bijvoorbeeld sportkleding of de aanschaf van een muziekinstrument.

LEES OOK: Portret van een Eiland in première gegaan

Wie komt er in aanmerking voor deze regeling?
Gezinnen die moeite hebben met rondkomen en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 125% van het minimumloon, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur. Wie zeker wilt weten of het gezin gebruik kan maken van de regeling, vult de zogenaamde ‘beslisboom’ in via www.goeree-overflakkee.nl/meedoen. Via deze webpagina kan ook de aanvraag voor een financiële bijdrage worden ingediend bij de gemeente.

Lekker mee (kunnen) doen is belangrijk!
Wethouder De Jong is blij met deze ontwikkeling. “In de zogenaamde minima-gezinnen staan sport en culturele activiteiten niet bovenaan het lijstje bij het verdelen van het inkomende geld. Kinderen lopen daardoor kansen mis die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Met het Jeugd participatiefonds hoopt de gemeente te bereiken dat er meer kinderen gaan sporten of zich cultureel gaan ontwikkelen, want dat je lekker mee kan doen, dat is belangrijk!”

LEES OOK: Vraag op tijd de subsidie aan! 

Meer informatie
Heeft u vragen over het Jeugdparticipatiefonds Sport en Cultuur, dan kunt u bellen naar de gemeente via 14 0187 (keuze 1: Sociaal Meldpunt) of een e-mail sturen naar [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen