Fiets verloren? Vind hem terug!

Foto: Pixabay; Yorgunum

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op zaterdag 17 september 2016 een kijkdag gevonden fietsen.

Het gaat om ongeveer 65 fietsen en een boot. Eigenaren die een fiets of boot kwijt zijn, kunnen tussen 10.00 uur en 11.00 uur een kijkje nemen op het binnenterrein bij Webego, Pascal 40 in Middelharnis, om te zien of hun vermiste voertuig hier aanwezig is. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Webego.

Tijdens de kijkdag kunnen rechtmatige eigenaren hun gevonden fiets of boot meenemen als men één van de volgende bewijsstukken kan tonen:
– bewijs aangifte vermissing/gestolen voertuig;
– aankoopbewijs;
– (fiets)sleutel;
– ander overtuigend bewijsmateriaal.

LEES OOK: Gemeente betaalt mee aan contributie

Verder moet de eigenaar van het gevonden voertuig zich ter plekke legitimeren. De gemeente vraagt voor het meenemen van het voertuig een bewaartarief van € 20,00.

Aansluitende veiling
Aansluitend op de kijkdag (na 11.00 uur) vindt een veiling plaats. De gemeente verkoopt tijdens deze veiling de niet opgehaalde fietsen aan de hoogste bieder. De boot maakt geen deel uit van de veiling. De koper moet de fiets direct betalen en meteen na de veiling meenemen. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Let op! Op locatie is alleen pinbetaling mogelijk.

Kijkdagen
Sinds een aantal jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen. Zo ook voor gevonden voertuigen. Gemeenten registreren en bewaren deze voertuigen. Gemeenten  organiseren regelmatig kijkdagen om eigenaren de kans te geven om voertuigen terug te krijgen. De gemeente Goeree-Overflakkee bewaart voorwerpen met een dagwaarde van minder dan € 450,00 drie maanden. Voorwerpen met een hogere of onbekende dagwaarde worden twaalf maanden bewaard.

LEES OOK: Presentatie nieuw boek Saskia Maaskant

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de kijkdag contact op met het Klant Contact Centrum per e-mail: [email protected] of telefonisch via 14 0187.

Reacties