Stellendam op de kaart in expositie van SGP

Foto: SGP Goeree-Overflakkee

Onze Nederlandse vissersdorpen hebben deze week een centrale plaats in het Europees Parlement. Zo ook Stellendam.

Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) opende maandagavond zijn expositie met 25 panelen over het belang van visserij. Aparte aandacht is er ook voor de innovatie en visverwerking in de visserijgemeenschappen als Yerseke, Bunschoten, Vlissingen, Urk, Katwijk, IJmuiden, Scheveningen en Stellendam. Op de foto-expositie staat de haven van Stellendam afgebeeld, met onder andere de scheepswerf, de visserijschool en het innovatiecentrum.

In een voorafgaande conferentie spraken onder anderen Urker wethouder Nathanaël Middelkoop, een Europêche-topman en een topambtenaar van de Europese Commissie. Ze bespraken kansen voor de sector. Bert-Jan Ruissen pleitte voor Europese subsidies op nieuwbouw-schepen. Ook wil de SGP-politicus schepen groter dan 24 meter niet langer uitsluiten van steun als zij hun schip of motor moderniseren.

Erfgoed behouden

SGP-raadslid Adriaan Kasteleijn: “De SGP op Goeree-Overflakkee heeft graag input geleverd voor deze expositie. De visserijsector met het maritiem cluster neemt nog altijd een grote plaats in op Goeree-Overflakkee. Zowel in het verleden als in de huidige tijd waarin de visserij toch sterk onder druk staat. Europees beleid heeft veel invloed op de visserijsector. Het is daarom goed om een korte lijn met Brussel in de persoon van Bert-Jan Ruissen te hebben.” Vanuit gemeente Goeree-Overflakkee woonde visserij-wethouder Henk van Putten de conferentie bij.

Bert-Jan Ruissen: “We moeten het erfgoed van onze vissersdorpen in leven houden. De EU moet perspectief en vertrouwen geven aan vissers. De SGP zet zich in voor ruimte voor ondernemerschap!”

SGP Visserij Brussel Stellendam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen