Buurtpreventie Sommelsdijk een feit!

Foto: Buurtpreventie

Op dinsdagavond 5 juli was de eerste informatiebijeenkomst voor buurtpreventie in Sommelsdijk.

Zo’n dertig enthousiaste inwoners waren aanwezig bij de opening van burgemeester Ada Grootenboer die iedereen hartelijk welkom heette. Zowel de gemeente als de politie hebben uit het dorp signalen opgevangen dat er een wens was om buurtpreventie in Sommelsdijk op te gaan zetten, vandaar dat deze avond georganiseerd is.

Na de opening door de burgemeester gaf Arjan Aarnoudse, wijkagent Sommelsdijk, een presentatie met als doel de uitleg van buurtpreventie, de taken van een buurtpreventieteam en het uiteindelijke doel, een veiliger Sommelsdijk.

LEES OOK: Bewoners buitengebieden GO zijn traag internet zat

Als eerste werd er stilgestaan waarom buurtpreventie noodzakelijk is en welke impact een inbraak op mensen kan hebben. Eén van de aanwezige kon hier helaas zelf maar al te goed over meepraten, hetgeen het nut voor een ieder nog duidelijker maakte.

Vervolgens werd aangegeven wat inwoners zelf kunnen doen om inbraken tegen te gaan en hoe het buurtpreventieteam hier een rol in kan spelen. Te denken valt dan aan wat trekt de inbreker naar een huis en welke signalen krijgt hij waardoor dit een voor hem aantrekkelijk huis is om bij in te breken. Wat kun je doen zodat je woning niet de aandacht van een inbreker trekt?

Uiteindelijk werd stilgestaan bij de taken van het buurtpreventie team. Je moet vooral kijken, luisteren en denken als een inbreker. Ook werd er gepraat over hoe een team samengesteld wordt en wat je precieze rol in de wijk is.

Na de presentatie werd er nog een korte toelichting gegeven door één van de coördinatoren van het succesvolle buurtpreventie team Nieuwe-Tonge. Zij bestaan al enkel jaren en waren zeer bereid deze avond een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

LEES OOK: Inschrijving 27ste Omloop gestart, durf jij het aan?

Aan het einde van de avond hebben zich direct genoeg mensen aangemeld om in ieder geval dit jaar bij de start van de donkere dagen al als buurtpreventie team van start te kunnen gaan. Uiteraard blijft het team op zoek naar meer vrijwilligers. Bent u woonachtig in Sommelsdijk, wilt u de buurt veiliger maken en wilt u zich aanmelden, stuur dan een e-mail naar [email protected] of vul het formulier in op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee ).

In september zal er een instructie avond georganiseerd worden waar alle mensen die zich aangemeld hebben precies uitgelegd worden wat er allemaal verwacht wordt van een buurtpreventist en waar ze ook de benodigde spullen uitgereikt zullen krijgen.

Reacties

Cookieinstellingen