Twee mensen genaturaliseerd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Naturalisatie twee inwoners Goeree-Overflakkee De Nederlandse nationaliteit was op 30 juni 2016 voor twee inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit.

Locoburgemeester Frans Tollenaar overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Goud voor CuraMare thuis- en ouderenzorg

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Twee nieuwe Nederlanders
De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Turkije en Azerbajdsjan. Tijdens deze speciale naturalisatieceremonie overhandigde locoburgemeester Frans Tollenaar de twee inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen ze een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

Frans Tollenaar feliciteerde de aanwezigen van harte: “Vandaag sluiten we het hele proces met voorwaarden waaraan u moet voldoen voor het Nederlanderschap feestelijk af en staat u aan het begin van nieuwe mogelijkheden. Gebruik uw mogelijkheden voor een mooie toekomst!”

Reacties