Campagne ter promotie van peuteropvang gestart

Foto: Sam Fish

Kinderen gaan vaak naar de opvang, omdat de ouders moeten werken. Maar een kinderopvang kan zoveel meer betekenen voor een kind. En al vanaf jonge leeftijd.

Door Sam Fish

Dat begint al bij de peuteropvang. Peuteropvang stimuleert peuters in hun ontwikkeling, er is sociaal contact met andere kinderen en het is een goede voorbereiding op de basisschool. Maar nog te weinig peuters gaan naar de opvang. Uit onderzoek van de gemeente en Kibeo blijkt dat er ongeveer 700 peuters naar de opvang gaan. En dat terwijl dat 30 procent minder is dan het aantal peuters dat op het eiland woont. Er is dus nog wat te behalen en daarom is er op donderdagochtend 7 september een nieuwe campagne gelanceerd; ‘Spelenderwijs je kind voorbereiden op de basisschool’.

“Samenwerken is hier heel belangrijk,” vindt wethouder Berend Jan Bruggeman. “Daarom hebben we diverse partijen bij elkaar gehaald om dit te laten slagen. Maar niet alleen moeten deze partijen voor zichzelf aan de bak, het is ook belangrijk om gezinnen door te sturen naar een andere opvang als ze zelf geen plek hebben op dat moment. Dat kan even lastig zijn, maar alleen met die samenwerking kan er een doel behaald worden.”

Informatieverstrekking

Naast die samenwerking zijn er ook nieuwe flyers en een website gemaakt. Deze worden uitgedeeld bij kinderopvanglocaties, door het Centrum voor Jeugd en Gezin en vanuit de gemeente. Daarnaast wordt er ook informatie over peuteropvang gedeeld in het boekstartkoffertje van de bibliotheek.

In het nieuwe jaar komen alle partijen bij elkaar om te evalueren over de campagne. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen