7 nieuwe Nederlanders op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee heeft er zeven nieuwe Nederlanders bij. Drie volwassenen en vier kinderen hebben hun naturalisering afgerond.

Op dinsdag 20 juni ontvingen ze uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman de besluiten van Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens de naturalisatieceremonie op het gemeentehuis. De genaturaliseerde inwoners van Goeree-Overflakkee komen uit Marokko, Thailand en de Verenigde Staten.

Eerst werd er gesproken over de vrijheden, rechten én plichten van het Nederlanderschap. Daarna legden de (volwassen) inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af. De kinderen hoefden die verklaring niet af te leggen. Bij de aanvraag voor Nederlanderschap van de moeders zijn de kinderen gelijk meegenomen.

De ceremonie is een feestelijk moment, ook omdat het de laatste stap is in het naturalisatietraject dat de volwassenen hebben gevolgd. Daarin leerden ze onder andere de Nederlandse taal. Met de Nederlandse nationaliteit krijgen de nieuwe Nederlanders het recht om te stemmen en politiek actief te zijn. Daarnaast mogen ze wonen en werken in Europese landen en kunnen ze om hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.

De nieuwe Nederlanders gingen na afloop naar huis met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen