Maatregelen voor bereikbaarheid en inzet hulpdiensten

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Er zijn afspraken gemaakt om hulpverlening tijdens de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel goed te laten verlopen.

Die afspraken zijn gemaakt door Rijkswaterstaat, vier gemeenten en vier veiligheidsregio’s. In een overeenkomst zijn de afspraken én de getroffen maatregelen hierover vastgelegd. Het gaat om de gemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Moerdijk. Daarbij horen de veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid, Rotterdam Rijnmond, Midden- en West Brabant en Zeeland. Op woensdag 12 april ondertekenden al deze partijen de overeenkomst ‘Maatregelen en financiering’.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zorgen voor beperkingen in en extra druk op de wegen. Dat heeft gevolgen voor alle weggebruikers, de inwoners en de hulpdiensten. De betrokken veiligheidsregio’s hebben voor het hele gebied maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de juiste hulp zo snel mogelijk op de juiste plaats kan komen. Voor Goeree-Overflakkee wordt bijvoorbeeld tijdelijk extra ambulancecapaciteit ingezet.

“Als elke seconde telt, moeten de hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn,” vindt ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “We doen er alles aan om te voorkomen dat er geen wagens beschikbaar zijn of dat ze vast komen te staan in de file.”

Maatregelen in het gebied

Er worden daarom diverse maatregelen getroffen. Dat begint al bij extra inzet van (hulpverlenings)voertuigen en personeel. Maar ook worden posten of eenheden op een andere locatie ingericht of beschikbaar gesteld. Van tevoren worden er bij de posten medewerkers geplaatst om bij bereikbaarheidsproblemen voertuigen sneller uit te kunnen laten rijden.

Tijdens en na een afsluiting van de Heinenoordtunnel of Haringvlietbrug worden deze maatregelen continu gemonitord en zo nodig aangepast. Deze afspraken zijn vastgelegd in deze overeenkomst.

Meer informatie

Op de websites www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel en www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug is meer informatie terug te lezen en de werkkalender te raadplegen. Door de digitale nieuwsbrief en social media van Rijkswaterstaat blijft men op de hoogte van de voortgang, de afsluitingen, omleidingen en de maatregelen en alternatieven om de hinder (last) en vertragingen te verminderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen