Heinenoordtunnel vanaf vrijdag helemaal dicht

Foto: Google Streetview

De Heinenoordtunnel gaat op vrijdag 28 april om 22.00 uur dicht in beide richtingen. Pas op maandagochtend 8 mei 05.00 uur gaat de tunnel weer open.

Dat betekent dus dat de tunnel anderhalve week is afgesloten in beide richtingen. Tijdens deze afsluiting worden de betonnen stootplaten onder het asfalt vervangen. Deze liggen bij de in- en uitgangen van de tunnel. Ook wordt de afwatering in en buiten de tunnel vervangen en aangepast. En tot slot worden er voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van het middeltunnelkanaal. Dat gaat in augustus gebeuren.

Dat zijn een hoop werkzaamheden en dus kun je er anderhalve week niet doorheen. Doorgaand verkeer kan omrijden via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N217. De Kiltunnel is tijdens de afsluiting tolvrij.

Extra reistijd

Rijkswaterstaat heeft deze werkzaamheden expres in de meivakantie gepland. In die dagen zijn er veel mensen vrij van werk en is er minder verkeer. Toch moet je rekening houden met extra reistijd. Die kan op drukke momenten oplopen tot meer dan een uur. Check voor vertrek de actuele verkeerssituatie op www.renovatieheinenoordtunnel.nl of www.rwsverkeersinfo.nl.

Werk als het kan zoveel mogelijk thuis of neem een andere route naar je werk. Tijdens de afsluiting rijdt Connexxion met pendelbussen door de Tweede Heinenoordtunnel met een aangepaste dienstregeling. Check dus ook voor de bus de reisinformatie voordat je vertrekt. Fietsers kunnen gratis gebruik maken van de veerponten Oud-Beijerland – Rhoon, Puttershoek – Zwijndrecht en Nieuw-Beijerland – Hekelingen.

Kijk voor meer informatie over de afsluitingen op de website van Rijkswaterstaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen