Burgemeester heeft ook haar stem uitgebracht

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Het is 15 maart, dé verkiezingsdag van het jaar. En ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft haar stem vandaag laten horen.

Ze bracht haar stem uit in de Beroepscampus in Sommelsdijk. Een nieuwe stemlocatie op het eiland, juist ook bedoeld om het stemmen makkelijker te maken voor jongeren. “Maak gebruik van je recht om te stemmen!” zo luidt dan ook de oproep van de burgemeester. “Dit is uw kans, dit is jouw kans. Het gaat om zaken die ons allemaal direct aangaan. Zoals het openbaar vervoer en voldoende schoon water.”

25 stemlocaties

Op het hele eiland zijn voor vandaag 25 stemlocaties ingericht. Op al die locaties kun je nog tot 21.00 uur vanavond je stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Inwoners van 18 jaar en ouder hebben hiervoor twee stempassen gekregen. Deze moet je allebei, samen met een geldig identiteitsbewijs, meenemen om te kunnen stemmen.

De Beroepscampus is niet alleen bedoeld voor stemgerechtigde jongeren die er naar school gaan. Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee is welkom. “De Beroepscampus is een inspirerende stemlocatie. Hier worden onze vakmensen opgeleid. In de Beroepscampus wordt gewerkt aan onze toekomst en door te stemmen werk je ook aan onze toekomst. Voor iedereen die nog nooit een stap in onze mooie nieuwe Beroepscampus heeft gezet: kom vooral hier stemmen! Maar elke inwoner is ook op een andere stemlocatie van harte welkom.”

Tellen

Meteen om 21.00 uur vanavond tellen de vrijwilligers op de diverse stemlocaties de stemmen die zijn uitgebracht. Hier mag je bij aanwezig zijn. Verstoor de tellers echter niet, het is een moeizaam proces. Op donderdag 16 maart is de zitting van het gemeentelijke stembureau in het gemeentehuis in Middelharnis. Dit start om 9.00 uur. Daar controleren ze alle processen-verbaal van de stembureaus. Ook hier ben je welkom om bij aanwezig te zijn, dit start om 9.00 uur.

Cookieinstellingen