VIDEO – ’t Paerdje is weer terug

Foto: Sam Fish

Het is feest op de kinderboerderij van het Hernesseroord, want ’t Paerdje is weer terug.

Precies veertig jaar geleden kwam het beeld naar de kinderboerderij en sinds dien heeft bijna elke Flakkeëenaar er wel een keer opgezeten. Maar helaas verwoeste een brand in 2012 de schuur van de kinderboerderij en ook ’t Paerdje werd beschadigd.

Maar om de trots en het symbool van de kinderboerderij weer op te kunnen knappen was er geld nodig. “En gelukkig hebben we daar Flakkee nog, want uit alle hoeken en gaten van Flakkee zijn er donaties gekomen, er is een prachtige club vrijwilligers opgestaan, er zijn mensen die geld, tijd en energie hebben gedoneerd om de kinderboerderij te laten zijn wat die vandaag is”, zegt Jan-Willem Kramer, doelgroepmanager bij Zuidwester, tijdens de onthulling van het gerestaureerde beeld. “En daar ben ik toch eigenlijk wel heel erg trots op. We kunnen vandaag echt trots zijn op Flakkee”.

LEES OOK: Acht blauwe vlaggen en een groene wimpel

TOF
“Ik kan het me nog goed herinneren. Ik kwam hier aan na de brand en ik vroeg aan mijn collega, Christien, ‘Hoe is het met ’t Paerdje?’ en hij bleek helemaal kapot. En wat doe je dan? Ik kwam al heel snel uit bij de mensen van Trots op Flakkee”, vertelt hij. “Dat zijn mensen die heel druk bezig zijn met dingen waar we trots op moeten zijn. En dus vroeg ik hen om hulp en vervolgens zijn ze het zelf helemaal gaan regelen”.

Binnen no-time was er € 1000,- binnengehaald om het beeld te laten renoveren. Renovatie- en restauratiebedrijf Repstone in Ameide, vlakbij Nieuwegein, nam het op zich om ’t Paerdje weer te herstellen.

Om het team van Trots op Flakkee te bedanken voor de hulp kregen ze nog een presentje namens de kinderboerderij. “Symbolen moet je koesteren. Jullie hebben ons geholpen een stukje symbool terug te brengen op Flakkee en daarom willen wij jullie graag een klein symbooltje terug geven”, zegt Kramer terwijl hij er een stoeptegel bij pakt met daarop het Trots op Flakkee-logo.

Onthulling
Het beeld staat tijdens de speech van Jan-Willem nog onder een tent zodat niemand het nog kan zien. Als het eenmaal zo ver is, wordt er door iedereen afgeteld en is het de eer aan de beheerders van de Kinderboerderij om de tent weg te halen. Ballonnen ontsnappen en ’t Paerdje komt tevoorschijn. ’t Paerdje is weer terug.

't Paerdje-2

Reacties

Cookieinstellingen