Je kunt nu een Dal Vrij busabonnement aanvragen

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Reizen met de bus kan een dure grap worden, zeker als je niet veel inkomen hebt. Speciaal voor hen is er nu een gratis Dal Vrij busabonnement.

Als je afhankelijk bent van de bus en het is te duur om te gebruiken, dan kun je in sociaal isolement terecht komen. Het wordt dan namelijk moeilijk om contacten te onderhouden, een boodschap te doen of zelfs naar afspraken te gaan. De gemeente is daarom een samenwerking gestart met vervoersbedrijf Connexxion. Sinds het begin van deze maand kunnen inwoners met een laag inkomen en jaar lang een gratis busabonnement aanvragen.

Met dit abonnement kun je tijdens daluren op weekdagen gratis met de bus mee. In de weekenden en op feestdagen kan dit zelfs de hele dag. Het gratis vervoer geldt voor Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en heel de provincie Zeeland. Ook zijn de buslijnen van Connexxion tot aan Zuidplein in Rotterdam gratis te gebruiken.

Voor wie?

Het abonnement is bedoeld voor inwoners van Goeree-Overflakkee die 12 jaar of ouder zijn. Zij hebben een laag inkomen en zijn niet in het bezit van een busabonnement waarmee tenminste tijdens de daluren gereisd kan worden. Het maakt niet uit of het inkomen afkomstig is van een uitkering, werk in loondienst of van een onderneming. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen tijdens de daluren gratis meereizen op het abonnement. Zij doen dat aan de hand van een zogeheten Kinder-ritkaart. Op de website van Connexxion is hierover meer informatie te vinden.

Het abonnement kun je aanvragen via de website van de gemeente. Daar vind je ook meer informatie over het Dal Vrij busabonnement. Zo vind je er wie ervoor in aanmerking komt en hoe het aangevraagd kan worden.

Cookieinstellingen