Eric van Noordt Wieringa nieuw lid gemeenteraad 

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 21 april 2016 is de heer E.J.F. (Eric) van Noordt Wieringa geïnstalleerd als raadslid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Hij volgt Cornelis Trommel op, die in dezelfde vergadering afscheid nam.

Eric van Noordt Wieringa is de eerstvolgende op de kieslijst van de VVD. Zoals gebruikelijk bij tussentijds vertrek van een raadslid, is de voorzitter van het centraal stembureau in lijn met de Kieswet overgegaan tot zijn benoeming. Deze benoeming heeft Eric van Noordt Wieringa schriftelijk aangenomen. Vervolgens vond na het onderzoek van zijn geloofsbrieven de installatie in de raad plaats door middel van het afleggen van de eed.

LEES OOK: Het programma voor Dodenherdenking is bekend

Nieuw raadslid
Eric van Noordt Wieringa is ondernemer en woont in Oude-Tonge. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Eric heeft al ruime ervaring als VVD-raadslid. In de voormalige gemeente Oostflakkee was hij raadslid in de periode van 2005 tot 2013. De laatste drie jaren was hij fractievoorzitter.  Na de installatie wenste burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman het nieuwe raadslid toe dat “hij zich openstelt naar alle inwoners en luistert naar wat daar speelt en zich daar een eigen oordeel over zal vormen.”

Afscheid
Cornelis Trommel gaf eerder te kennen zijn taken als raadslid te willen beëindigen, vanwege zijn drukke werkzaamheden. Sinds 1 januari 2013 was hij raadslid voor de VVD in de gemeenteraad. Hij werd bij dit afscheid van de gemeenteraad toegesproken door fractiegenoot Addy Rijerkerk-Andriesen en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Reacties