Provincie plaatst dit jaar rijbaanscheiding op N59

Foto: Google Streetview

Al jaren wordt er gevraagd om een rijbaanscheiding op de N59. De provincie Zuid-Holland geeft daar nu gehoor aan. Nog dit jaar wordt het geplaatst.

Diverse partijen zijn voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59. Denk aan de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, maar ook de provincies Zeeland en Zuid-Holland. Door het plaatsen van een vangrail tussen de twee rijstroken, kunnen weggebruikers niet meer op de verkeerde weghelft terecht komen. Deze fysieke scheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken. Daarbij is er ook meteen minder vertraging en overlast voor weggebruikers en de omgeving.

“We zijn erg blij dat de vangrail geplaatst gaat worden,” zegt Frederik Zevenbergen. Hij is gedeputeerde verkeer en vervoer van de provincie Zuid-Holland. “Het is belangrijk dat de N59 veiliger wordt voor weggebruikers.”

Afsluiting

Om de rijbaanscheiding te verwezenlijken moet de N59 een paar weken dicht. Dit gaat gebeuren van maandag 7 tot maandag 28 augustus 2023. De weg is dan afgesloten van de stoplichten bij Den Bommel tot het Hellegatsplein. Daarnaast is de parallelweg afgesloten voor reguliere weggebruikers. Alleen lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer mag die weg gebruiken.

In diezelfde maand wordt ook de Heinenoordtunnel afgesloten. Deze afsluiting duurt van 7 augustus tot vrijdag 1 september. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Door de twee werkzaamheden te combineren is er maar één periode met hinder.

Omleidingen

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Houd rekening met extra reistijd. Verkeer tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard: Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.

Verkeer tussen Zierikzee (Schouwen-Duivenland) en Rotterdam: Automobilisten die tussen Zierikzee en Rotterdam rijden, worden via de noordkant omgeleid via de N57 en A15 of andersom. Of de zuidkant via de N59, N257, A4 en A16 of andersom. Houd tussen Rotterdam en Zierikzee tijdens de spits rekening met 30 minuten extra reistijd bovenop de normale reistijd.

De reguliere lijnbussen blijven over de N59 rijden. Er rijden daarnaast pendelbussen tussen Heinenoord en Rotterdam Zuidplein, Rotterdam Lombardijen en station Barendrecht. Fietsers ondervinden geen hinder tijdens de werkzaamheden.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen