Nieuwe muziek voor Flakkeese band Charades

Foto:

De Flakkeese band Charades is al jaren hard aan het werk om landelijke bekendheid te krijgen met hun muziek. Hun nieuwe album is op 27 januari uitgebracht en op maandag 30 januari overhandigden ze deze aan niemand minder dan de burgemeester.

Door Sam Fish

Charades bestaat uit drummer Rick Kouwenberg, zanger en gitarist Gerben Kieviet en bassist Frank Mastenbroek. Het album ‘Not What You Deserve’ is het eerste volledige album dat de band uitbrengt. “Gerben en ik maken al 10 jaar samen muziek. De gemeente bestaat dit jaar ook tien jaar,” vertelt Frank. “Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente kwam het idee om ons album te overhandigen aan de burgemeester.”

“Het is een symbolische overhandiging,” laat Gerben weten. “Het is een mooie manier voor de burgemeester om kennis te maken met de muziek van Goeree-Overflakkee. Maar het is voor ons ook een manier om aan de bel te trekken. Het doel is om te laten zien dat er muziek wordt gemaakt hier op het eiland en dat er meer geld nodig is voor cultuur. Er is hier niet veel te doen. Wij gingen vroeger naar de Kreek, de VIC en Lub. Dat kan allemaal niet meer. Nog even en jongeren kunnen alleen nog maar op straat rondhangen. Als er meer met muziek aangeboden kan worden, is er meer vooruitzicht voor de jongeren. Jailhouse en Goldfish zijn belangrijke spelers in dit verhaal, maar de samenwerking moet verder gaan dan alleen die twee. Jailhouse staat niet eens genoemd in het Eropuit-boekje van Eilandmarketing.”

Goed gesprek

Om aandacht te vragen voor deze problemen heeft de burgemeester ook wethouder Jaap Willem Eijkenduijn uitgenodigd bij de afspraak. Met cultuur in zijn portefeuille is hij de beste persoon om aan te schuiven bij het gesprek. Er worden dan ook meteen ideeën uitgewisseld onderling.

“Ik wil wel even beginnen met zeggen dat we ongelooflijk trots zijn op jullie,” begint de burgemeester meteen na binnenkomst. “Het is heel mooi dat jullie album hier komen aanbieden. Jullie hebben een geweldige loopbaan en je laat zien dat je echt dingen kunt bereiken als je de schouders eronder zet.” De burgemeester bedankt hen ook voor de inzet en wat ze doen voor het eiland.

De burgemeester en wethouder laten op hun beurt weten dat er al grote plannen zijn gemaakt. Zo moet cultuur het bindmiddel worden op het eiland. “Als je met elkaar in gesprek gaat over wat je hebt gezien, kunnen er alleen maar mooie dingen ontstaan,” laat Eijkenduijn weten. “Het is belangrijk om daarin te investeren. Daar gaan we ook echt mee aan de slag. Gesprekken als deze laten zien hoe hard het nodig is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen