Ondanks vernielingen relatief rustige jaarwisseling

Foto: Sam Fish

Gemeente Goeree-Overflakkee kan terugkijken op een feestelijke en relatief rustige jaarwisseling. Helaas werden er op aantal plaatsen wel vernielingen aangericht.

Ooltgensplaat sprong er in negatieve zin uit en dan vooral de omgeving van het Weespad. De schade die tijdens de jaarwisseling is toegebracht op gemeentelijke eigendommen bedraagt ruim € 85.000,-.

De gemeente brengt jaarlijks de schade nauwgezet in beeld. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook vernield straatwerk meegeteld. In totaal werden er 55 verkeersborden en 9 vuilnisbakken vernield. Ook zijn 4 lantaarnpalen kapot gemaakt en is er 40 vierkante meter aan asfalt beschadigd. Asfalt herstellen kost 500 euro per vierkante meter.

Verder zijn er diverse putdeksels opgeblazen. De kans bestaat dat de daaronder liggende ‘straatkolken’ beschadigd zijn. Het kan dus zo zijn dat ook deze vervangen moeten worden. Dat zal pas later dit jaar duidelijk worden.

Succesvolle activiteiten voor de jeugd

Tijdens oudejaarsdag vonden in Ooltgensplaat, Dirksland/Melissant en Stellendam met succes activiteiten plaats. De jeugd van 9 tot en met 18 jaar kon in daar meedoen met een toernooi lasergamen. Youth for Christ, Stichting ZIJN en de gemeente namen het initiatief voor het organiseren van de activiteiten. Er waren in totaal 132 aanmeldingen. D

e activiteiten waren geslaagd en de jeugd ging met blije gezichten naar huis. In Stellendam vond een dagvullend oudjaarsfeest plaats met veel leuke activiteiten voor de jeugd. De organisatie vond plaats vanuit t Haegse Huus.

Dubbel gevoel

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman blikt met een dubbel gevoel terug op de jaarwisseling. “We kunnen terugkijken op een relatief rustige jaarwisseling met op de meeste plekken een positieve en feestelijke sfeer. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet, zoals de hulpdiensten, de medewerkers van de gemeente en de organisaties die op oudejaarsdag activiteiten organiseerden. Maar er zijn ook verwondingen bij onze inwoners en de schade aan gemeentelijke eigendommen is groot. Dat kost de gemeenschap veel geld. We doen er alles aan om de schade te kunnen verhalen op de daders.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen