Acht inwoners Goeree-Overflakkee zijn genaturaliseerd

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Acht inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op donderdag 7 juli 2022 officieel het Nederlandse staatburgerschap, nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heette de inwoners en hun familieleden van harte welkom in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakten de aanwezigen kennis met elkaar. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de acht inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Acht nieuwe Nederlanders 

Tijdens deze bijeenkomst sprak burgemeester Ada Grootenboer de inwoners toe. Ze stond stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. “Nederland is een land waarop je trots kunt zijn. Een land dat een rijke geschiedenis heeft waarin begrippen als tolerantie, respect en ondernemerszin diep zijn geworteld. Ik hoop van harte dat u zich hier welkom zult voelen.”

De acht nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Eritrea, Gambia, Syrië en Duitsland. De burgemeester overhandigde de acht inwoners het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

Cookieinstellingen