Windpark Hellegatsplein geopend

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op donderdag 28 januari 2016 was wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee aanwezig bij de officiële opening van het Windpark Hellegatsplein in Ooltgensplaat.

Samen met Richard Klatten, directeur van Qurrent, en enkele leden van het windpark drukte wethouder Tollenaar als officiële handeling op een knop, waarna de windmolens gingen draaien. De nieuwe windmolens wekken genoeg groene stroom op om 8.000 woningen een jaar lang van stroom te voorzien. Daarnaast zorgen de molens dat er 7.000 ton CO2 minder per jaar in de lucht terecht komt.

LEES OOK: Emotionele herdenkingsdienst in Oude-Tonge

In zijn toespraak sprak wethouder Tollenaar zijn waardering uit voor Qurrent en haar leden. “Het is mooi om te zien hoeveel mensen participeren in dit windpark en hoe groot de betrokkenheid is”. Ook stond hij stil bij de unieke locatie van het park. “Het is een windpark waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt. Door de unieke locatie naast de N59, aan het water en op het uiterste puntje van Goeree-Overflakkee, zie je duurzaam Goeree-Overflakkee verder vorm krijgen als je het eiland op- en afrijdt.”

Uiteraard stond Tollenaar ook nog stil bij de windopgave die er ligt voor de gemeente Goeree-Overflakkee. ‘Met de ingebruikname van dit windpark is het begin van onze windopgave gerealiseerd. Daarnaast draagt het park bij aan onze ambitie om in 2020 energieneutraal te zijn”, aldus wethouder Tollenaar.

Reacties