Levende kerststal in Middelharnis

Foto: werkgroep Van Nazareth naar Bethlehem

Op zondagmiddag 20 december verandert Sommelsdijk in Nazareth en Middelharnis in Bethlehem.

Met inmiddels meer dan 200 deelnemers en meer dan 50 vrijwilligers van verschillende kerkgenootschappen organiseert de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee een lampionnenoptocht van “Nazareth naar Bethlehem” door Middelharnis en Sommelsdijk.

De manifestatie is bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, ongeacht kerkelijke achtergrond.

LEES OOK: Kerstlunch in het wijkcentrum

Het is de derde keer dat Sommelsdijk en Middelharnis het toneel zal zijn van een grote kersttocht met medewerking van de verschillende kerken. Een paar honderd mensen zijn reeds betrokken bij de lampionnenoptocht, waarbij het kerstverhaal van Jozef en Maria met kindje Jezus verteld en gezien kan worden.

Meer dan honderd kinderen hebben zich reeds ingeschreven en het gelegenheidskoor bestaande uit vele tientallen mensen uit verschillende kerken zijn al druk kerstliederen aan het oefenen. Het gelegenheidskoor zal kerstliederen ten gehore brengen in de verlichte muziektent zondagmiddag/avond aan de Burg. Bouwmanplein te Middelharnis, terwijl de kinderen op weg gaan naar de kerststal op het Diekhuusplein.

LEES OOK: Dit is er deze week allemaal te doen in het Diekhuus

De kinderkersttocht start om 16:30 uur in de Exoduskerk (Nazareth), Dorpsweg 97 te Sommelsdijk, waar de kinderen een lampion met batterij krijgen. De route gaat via Nieuw Rijsenburgh, richting de Emmauskerk (Jeruzalem). Hier zullen de kinderen kennis maken met de drie koningen om vanuit daar via de Bosseschool (de volle herberg) naar de Rooms Katholieke kerk te lopen waar een engelenkoor zingt. Vanaf de RK kerk loopt de stoet via de Chrisitaan de Vrieslaan richting de velden van Efrata (de Muziektent aan het Beneden Zandpad). De tocht eindigt rond 18:30 uur op het Diekhuusplein bij de levende kerststal.

Inschrijven kan via:  [email protected] met naam, leeftijd, aantal begeleiders en telefoonnummer.

Deelname is gratis. De collecte die wordt gehouden in de Emmauskerk is bestemd voor Vluchtingenwerk. Iedereen is van harte welkom.

kerstoptocht

Reacties