Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week kijken naar films, een voorstelling en is er een lunchvoorstelling.

A Merry Christmas Miracle
Op woensdag 16 december draait om 20.00 uur de film A Merry Christmas Miracle van regisseur Tristam Shapeero. Deze kaarten hebben een kersttarief en kosten aan de kassa € 6,- (Leden en CJP € 5,00). Als je de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je een euro korting.

LEES OOK: Levende kerststal in Middelharnis

Kerstmis met de hele familie thuis bij zijn ouders is zo’n beetje het ergste wat Boyd (Joel McHale) zich voor kan stellen. Zijn moeder Donna (Candice Bergen) is een schat, maar zijn  vader Mitch (Robin Williams) is zo’n nare man dat Boyd als de dood is dat alle sfeer, waar hij zoveel waarde aan hecht, volledig verloren dreigt te gaan. De relatie tussen vader en zoon staat al jaren op een extreem laag pitje en aan de Kerstmissen uit zijn jeugd heeft hij geen prettige herinneringen overgehouden.

Als hij ontdekt dat hij de cadeaus voor zijn eigen zoontje Douglas, wiens kerstgeluk Boyd te vuur en te zwaard verdedigd, thuis heeft gelaten, moet hij de lange rit heen en weer maken om op tijd Kerstmis te redden. Maar dan begeeft zijn BMW het en Boyd kan niets anders doen dan het aanbod van zijn vader aannemen om de toch al lange rit samen door te brengen. En dat is alles behalve een prettige gedachte… (bron Filmclub)

Winter Nomads
Een dag later, op donderdag 17 december, draait om 20.00 uur de film Winter Nomads van regisseur Manuel von Strüler. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als je de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

LEES OOK: Kerstlunch in het Wijkcentrum

Er ligt sneeuw op de grond en de schaapsherders Carole en Pascal trekken door Franstalig Zwitserland met drie ezels, vier honden en 800 schapen. Langs de kant van de belangrijkste wegen, spoorwegen, huizen in voorsteden en bedrijventerreinen, verplaatsen zij zich over velden en bossen. Ze ontmoeten de lokale bevolking, de boeren met wie ze bevriend zijn, maar ook de onwilligen, om hun schapen door hun weilanden te laten lopen. Ze slapen in de open lucht, verwarmen zich bij het vuur en wassen zich in de waterlopen. Dit is hoe het eruit kan zien als natuur en cultuur elkaar ontmoeten: een schaap op de veranda van een rijwoning of een oestermaaltijd rond een winters kampvuur… (bron: FilmService)

Marjolein Meijers – Meer muziek!
Op vrijdag 18 december staat Marjolein Meijers in het Diekhuus met haar voorstelling Meer Muziek. Een programma vol humor en nog echter levensleed. Herkenbaar en ontroerend. Kaarten hiervoor kosten € 13,- in de voorverkoop op de website van het Diekhuus. Kaarten aan de deur zijn een euro duurder.  De voorstelling begint om 20.15 uur.

`Meer Muziek` is een vervolg op het succesvolle `Van Berini tot Solex`. Muziek vol afwisseling, een wereldband uit Rotjeknor, die je op het puntje van je stoel brengt. Samen met Walter en Onno Kuipers maakt Marjolein Meijers een reis door de Ierse muziek, lazy cajun uit de moerassen van Louisiana en ontroerende eigen Nederlandstalige liedjes. Altijd met een Rotterdamse tongval, een vette knipoog en recht uit het hart. Meer info www.marjoleinmeijers.nl

LEES OOK: Sinterklaas onthult tweede TOF Magazine

Bij de voorstelling zit ook een eetarrangement met een buffet in de Foyer dat wordt verzorgd door BijElles. Bij Elles staat voor eerlijk en lekker eten; er wordt zoveel mogelijk met biologische producten uit de streek gewerkt die worden omgetoverd in heerlijke, verrassende gerechten. Het eetarrangement maakt uw avond dus compleet met lekker en bijzonder eten. Het eetarrangement kost € 26,00 per persoon. Dit begint om 18.00 uur, dit kan alleen met een reservering (kaart kopen in de voorverkoop).

Lunchvoorstelling
Op maandag 21 december is er om 11.00 uur een Kerst Lunchvoorstelling. Elizabeth, Marieke en José zijn drie volwassen zangleerlingen van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Geregeld zingen ze duetten of terzetten, samen muziek maken is zo leuk. Kaartenn hiervoor zijn alleen online verkrijgbaar in de voorverkoop en kosten € 15,50 per stuk.

Het kerstprogramma voor deze gelegenheid bestaat uit oude bekende liederen en ook een aantal onbekende. Er worden kerstliederen gezongen in het Frans, Duits en Engels en uiteraard in het Nederlands. Marijke Nieuwenweg zal haar leerlingen begeleiden op piano. Ook het publiek kan af en toe meezingen!

Na afloop van de voorstelling dat plaatsvindt in onze theaterzaal staat er een heerlijke KERST lunch buffet op u te wachten in de foyer.

Reacties