CDA-leden bezoeken Sommelsdijk en Middelharnis

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA Goeree-Overflakkee trekt regelmatig de dorpen en wijken in. Ze horen graag wat er leeft onder de inwoners en verenigingen. Het levert vaak goede gesprekken en mooie ontmoetingen op.

Dit keer bezochten de CDA’ers Sommelsdijk en Middelharnis. Tijdens deze dorpentour ervaart het CDA steeds opnieuw dat het eiland veel betrokken vrijwilligers kent. En het stikt er natuurlijk ook van de mooie initiatieven.

Bezoekjes aan Middelharnis

De dorpentour begon bij LLEV aan de haven van Middelharnis. Daar hoorden de CDA’ers het verhaal van de onderneming en de ervaringen van de afgelopen tijden. Vervolgens was er een bezoek aan het Sportpark Van Pallandt. De partij bezocht daar de enige rugbyclub van het eiland; E.F.R.C. Eilanders. Het is een aanrader voor de jeugd om eens mee te trainen bij de club.

Bij de voormalige ijsbaan in Middelharnis werd ook een goed gesprek gevoerd. Ze spraken met initiatiefnemers voor het realiseren van (Knarren)hofjes op het eiland. Dat is een woonhof voor senioren waar men omziet naar elkaar. Eventueel kunnen daar ook zeker andere generaties bij wonen. Het is een concept waar de partij heel enthousiast over is. Het pas ook zeker bij de waarden van het CDA.

Door naar Sommelsdijk

En daarna was het tijd voor Sommelsdijk. Daar werden ze warm ontvangen bij Hofstede Lust & Last. Er stond een heerlijke lunch klaar en de partijleden werd bijgepraat over het bedrijf. Ze spraken ook over de aanleg van het voedselbos en het belang van de natuur.

Vervolgens ging de tour door naar het Streekmuseum. Niet om de geschiedenis te ontdekken, maar om in gesprek te gaan met een aantal Sommerdiekers die zich inzetten voor hun dorp. Met hen bezocht het CDA ook de molen De Korenbloem in Sommelsdijk. Zij werden daar ontvangen door Tim Grootenboer, de jongste molenaar van het eiland.

De tour werd afgesloten met een bezoekje aan Solaes. Daar werd geproost op een goede tour.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen