Informatiemarkt over noodopvang asielzoekers

Foto: Sam Fish

Onlangs werd bekend dat er zo’n 75 asielzoekers naar het eiland komen. Zij worden opgevangen op een riviercruiseschip aan het Havenhoofd in Middelharnis.

Er is een groot tekort aan opvanglocaties. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom diverse gemeenten gevraagd plaats te maken. Het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee heeft toegezegd hieraan mee te willen werken. Op dit moment wordt alles voorbereid voor de komst van het schip.

Informatiemarkt

Toch zijn er nog veel mensen van het eiland die met vragen zitten. Velen willen weten hoeveel je merkt van de opvang als je in het centrum van Middelharnis bent. Zijn het alleen maar mannen die op de boot worden gezet? En is het echt maar voor vier maanden of wordt het langer? Al deze vragen, en nog vele andere, worden beantwoord tijdens de informatiemarkt.

Deze markt organiseert de gemeente voor alle geïnteresseerden op maandag 22 november. Van 18.30 tot 20.30 uur kun je met al je vragen terecht in het Prieel van de Staver. Niet alleen het COA, maar ook de gemeente en andere partners zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om ideeën te delen over hoe de opvang succesvol kan verlopen.

Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via de website van de gemeente.