SGP Goeree-Overflakkee stelt de kieslijst vast

Foto: Sam Fish

De gemeentelijke afdeling van de SGP op Goeree-Overflakkee stelde afgelopen oktober de kieslijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De lijst bevat veel bekende namen die graag vanuit de SGP aan de slag gaan voor het eiland. Zowel continuïteit, vernieuwing en expertise hebben een rol gespeeld bij het opstellen van de lijst. De lijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Hendrik Herweijer.

Bekende namen

In de top van de lijst staan naast de lijsttrekker de zittende raadsleden: P.C. (Peter) Grinwis uit Ouddorp, P. (Peter) Kieviet uit Sommelsdijk, S. (Simon) van der Tang uit Ooltgensplaat en C.G.M. (Corné) Grinwis uit Ouddorp. Hoogste nieuwkomer is A. (Adriaan) Kasteleijn uit Ouddorp, die vier jaar lang als steunfractielid actief is en zich in het bijzonder heeft ingewerkt in thema’s rondom sociaal domein.

John de Geus uit Sommelsdijk staat op plaats zeven en Ad Versluis uit Ouddorp op acht. In de top-12 van de lijst staan maar liefst 3 kandidaten van 25 jaar en jonger. De huidige wethouder Daan Markwat is beschikbaar voor een nieuwe periode.

De lijst

De top van de kieslijst voor de SGP luidt als volgt:

 1. Mr. H. (Hendrik) Herweijer, Dirksland
 2. P.C. (Peter) Grinwis, Ouddorp
 3. P. (Peter) Kieviet, Sommelsdijk
 4. S. (Simon) van der Tang, Ooltgensplaat
 5. A. (Adriaan) Kasteleijn, Ouddorp
 6. C.G.M. (Corné) Grinwis, Ouddorp
 7. Ing. J.J. (John) de Geus, Sommelsdijk
 8. Mr. A.J. (Ad) Versluis, Ouddorp
 9. A. (Arno) Ista, Stellendam
 10. C.W. (Corné) Braber, Sommelsdijk
 11. C.C.W. (Erwin) Guijt, Nieuwe Tonge
 12. A. (Ard) Dam, Ouddorp

De huidige raadsleden Rien van der Boom en Pieter Breederveld staan niet meer op een verkiesbare plaats. Zij staan als lijstduwer samen met Kees van Dam op de lijst. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma. Dat zal in december beschikbaar zijn. De volledige kandidatenlijst is beschikbaar op de website van de partij.