Nieuwe zaak Bakkerij De Visser geopend in Middelharnis

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 16 oktober sloot Bakkerij Bienefelt haar deuren. Sinds dien heeft het team van Bakkerij De Visser hard gewerkt om de zaak klaar te krijgen voor de opening. En dat is gelukt! Op woensdagmiddag 3 november is de nieuwe winkel officieel geopend.

Door Sam Fish

Veel is er niet veranderd aan de winkel. De lambrisering heeft een likje verf gekregen en de entourage is veranderd. “We hebben het eigen gemaakt en een huiskamersfeer gecreëerd,” vertelt Pieter de Visser. Hij is mede-eigenaar van de bakkerij in Middelharnis. “We willen dat mensen zich uitgenodigd voelen om hier koffie te komen drinken. Maar ook om gewoon even lekker te zitten. En er is een mogelijkheid gemaakt voor de kinderen om zichzelf lekker bezig te houden.”

Verder is aan de ene kant nog gewoon de winkel en aan de andere kant het koffiehuis. Dat koffiehuis heeft de naam ‘Soes’ gekregen. “Het is natuurlijk gewoon één geheel, maar het is leuk om het een eigen naam te geven. Dat mensen ‘even lekker naar Soes’ kunnen gaan.”

Opening

Zoals gezegd was de officiële opening op woensdagmiddag 3 november. En dat gebeurde heel officieel met het doorknippen van een lintje. Dat werd niet gedaan door medewerker van de gemeente, maar door twee hele speciale mensen. Namelijk de 3-jarige Joep, het zoontje van Pieter. Hij mocht samen met zijn oma Marie van 91 jaar het lintje doorknippen. Het was immers Marie die samen met haar man in 1956 de eerste bakkerij opende in Middelburg.

Daar hebben ze tot 1969 gezeten, waarna ze een bakkerij openden op de Oostdijk in Sommelsdijk. Het is inmiddels alweer 23 jaar geleden dat die bakkerij sloot. Nu zijn ze dus te vinden in Middelharnis en was het extra speciaal dat Marie de bakkerij mocht openen met de jongste telg van de familie.

Oude en nieuwe klanten

“Voor ons team is de koffiekant van de zaak wel even wennen,” vertelt Pieter. “In de bakkerij in Dirksland verkopen we net als hier in de winkel onze broodjes en lekkernijen. Nu zit er natuurlijk ook een koffiehuis bij en daar komen extra dingen bij kijken. Maar ik merk dat iedereen het heel erg leuk vindt. En als het gezellig is in Soes, dan krijg je die energie als team ook weer terug om in het werk te stoppen.”

Verder kijken ze er naar uit om nieuwe én oude klanten te leren kennen. “We hebben al van aardig wat mensen gehoord dat ze het super leuk vinden dat we terug zijn. Daarmee hebben we dus een nieuwe, maar tegelijkertijd ook oude klantenkring voor de winkel. Ik ben benieuwd naar de verhalen van de oude klanten over de vroegere bakkerij in Sommelsdijk. Ik ben daar zelf ook nog geweest, maar het is lang geleden. Het is bijzonder om die klanten hier ook weer terug te mogen ontvangen.”

Service blijft

Verandering kan moeilijk zijn voor mensen, maar het team van Bakkerij De Visser belooft dezelfde service als Bienefelt. “We nemen gewoon tijd voor een praatje met de klanten. We willen hen leren kennen en een band opbouwen. Dus kom zeker langs, de deur staat open,” laat Pieter weten. “Het telefoonnummer is trouwens ook hetzelfde als dat van Bienefelt. Dat stond niet in de folder die we lieten drukken, maar wij gebruiken dus hetzelfde nummer. Is wel zo makkelijk.”

Cookieinstellingen