Gemist op Flakkee – Week 42

Foto: Pixabay

In een week kan veel gebeuren, ook op Flakkee! Maar soms zijn er dingen die je mist en daarom hebben wij de vijf best gelezen artikelen van de afgelopen week op een rijtje gezet.

1. Amasja (17) weer terecht
Het best gelezen bericht is misschien ook wel het beste nieuws van de afgelopen week. Een week lang keek Nederland uit naar de vermist Amasja uit Stellendam. Afgelopen woensdag 14 oktober kwam het nieuws naar buiten dat ze weer gezond en wel thuis was.

2. VIDEO: Wethouder Van der Vlugt leest voor
Op woensdagochtend 14 oktober mocht wethouder Arend-Jan van der Vlugt voorlezen uit het boekje Walter en Poes: aan boord van de vissersboot. Zijn publiek? Groep 1 van CBS De Hoeksteen in Ooltgesplaat. Het was zo leuk dat we er een filmpje van hebben gemaakt.

3. De regenboogvlag mag uit
Maandag 12 oktober werd op Goeree-Overflakkee de nationale Coming Out Day gevierd. Dit gebeurde met het hijsen van de vlag bij het politiebureau, het Edudelta College (zowel de Groen als de Tech), de RGO, het gemeentehuis en het Diekhuus.

4. Amasja (17) uit Stellendam vermist
Gelukkig weten we dat ze inmiddels alweer thuis is, maar op woensdag 7 oktober gingen alle alarmbellen af toen Amasja niet aankwam op school. Uit de gegevens van haar OV-Chipkaart bleek dat ze was doorgereisd naar Rotterdam Centraal.

5. Beter Wonen en FidesWonen voortaan samen
Deze week werd ook bekend gemaakt dat woningbouwcorporaties Beter Wonen Ooltgensplaat en FidesWonen fuseren. De twee gaan na een lange samenwerking verder als één onderneming.

Reacties