Duizendste glasvezelaansluiting gerealiseerd bij Eibaar

Foto: DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk heeft op donderdag 1 juli officieel de duizendste klant op Goeree-Overflakkee aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Die duizendste klant was Legpluimveebedrijf en pakstation Eibaar in Den Bommel. Ook zij maken nu gebruik van het supersnelle netwerk. Het is een belangrijke mijlpaal die is behaald. Dat is mede mogelijk gemaakt door de gemeente, ambassadeurs in het gebied en de aannemers Volker Wessels en Selectra Infratechniek.

Het is een mooi gebaar dat de duizendste aansluiting bij Eibaar is. Daar werd namelijk ook de eerste handeling verricht voor de aanleg van het netwerk.

Klaar voor de toekomst

Wethouder Tea Both-Verhoeven heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor de realisatie van een glasvezelnetwerk op het eiland. “Een goede, snelle internetverbinding was altijd al belangrijk. Maar sinds corona is dat alleen nog maar belangrijker geworden,” laat ze weten. “Behalve het thuiswerken is internet ook voor het onderwijs en de zorg niet meer weg te denken. Ik ben dan ook zeer blij met het glasvezelnetwerk op Goeree-Overflakkee. De eerste 1000 huishoudens kunnen er nu gebruik van maken. We hopen dat we heel Goeree-Overflakkee in 2022 kunnen voorzien. Dan zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Goede samenwerking

Piet Grootenboer is directeur van DELTA Fiber Netwerk, hij draagt het eiland ook een warm hart toe. “Ik ben in Melissant geboren,” vertelt hij. “Dat wij nu op het eiland een glasvezelnetwerk mogen aanleggen, heeft voor mij dan ook een bijzondere betekenis.”

Het blijkt ook dat de samenwerkingen onderling erg goed bevallen. “Zonder een goede samenwerking hebben we deze bijzondere mijlpaal in het aanlegtraject bereikt.”

Snellere verbinding

Eibaar is een leverancier van verse vrije-uitloopeieren. Daarbij is aandacht voor een kwalitatief goed leven van kippen. Ook voor het bedrijf Eibaar is de aanleg van glasvezel belangrijk. “Wij zaten echt te wachten op een snellere verbinding,” vertelt Hanneke de Baar van Eibaar. “Vrijwel alle communicatie verloopt via het internet. Dankzij het internet kunnen we nu ook op afstand volgen wat er in de stal gebeurt. Als er iets vreemds aan de hand is, dan zien we dat direct. Zo kunnen we nog beter sturen op een optimaal leefklimaat. We houden tenslotte van gelukkige kippen.”

Stabiel en snel internet is dus zeker een must voor deze moderne kippenboeren. “Wij geven via een livestream in de kippenstal geïnteresseerden een kijkje in de keuken. Ze kunnen ook de kippen zien die lekker buiten lopen,” gaat Hanneke verder. “Met glasvezel bieden we nu een vlekkeloze livestream zonder haperingen.”

In de zomer aangesloten

Op dit moment zijn de graafwerkzaamheden in de buitengebieden vrijwel klaar. Ook Den Bommel, Achthuizen en Stad aan ’t Haringvliet zijn zo goed als klaar. De komende weken worden de laatste huisaansluitingen geplaatst. De bewoners met abonnement ontvangen een bericht van de aannemer voor een afspraak. DELTA Fiber Netwerk doet er alles aan om alle abonnees deze zomer te voorzien van een actieve aansluiting. Hierbij gaat het om de abonnees van de buitengebieden en de eerdergenoemde drie dorpskernen.

Via de postcodecheck op www.gavoorglasvezel.nl kunnen bewoners de status voor hun adres bekijken. Ook kunnen ze zich daar nog aanmelden voor een abonnement op glasvezel.

DELTA Glasvezel Informatiemarkt

Op zaterdag 10 juli is er in verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland een Glasvezel Informatiemarkt. Inwoners van het eiland kunnen hier terecht voor meer informatie over de glasvezelverbinding. De informatiemarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.