Favoriete ‘Oplaet’-ommetje in Ooltgensplaat is bekend!

Foto: Dorpsraad Ooltgensplaat

Sinds de eerste lockdown ruim een jaar geleden zijn we massaal meer gaan wandelen. In de buurt, of op een ander deel van het eiland. Er is altijd wel een route die je leuk vindt.

Vooral de korte wandelingen vanuit huis zijn erg populair geworden. Even de benen strekken in een pauze, of een wat langere wandeling aan het einde van de werkdag. Er is voor deze wandelingen zelfs een passende naam gevonden: het oplaad ommetje.

Erik Scherder is een bekende neuropsycholoog die vaak op tv te zien is. Volgens hem houd je met wandelen niet alleen je lijf, maar ook je hersenen fit. Hij is dan ook groot voorstander van de ‘ommetje-app’.

Oproep

De dorpsraad van Ooltgensplaat heeft in het kader van de wandelingen een oproep gedaan. Ze hebben de inwoners van het dorp gevraagd de meest favoriete ommetjes in beeld te brengen. Met de ingediende voorstellen werden tevens argumenten verzameld om nieuwe wandelroutes te ontwikkelen.

Voor de leukste en meest originele inzending werd als prijs het planten van een boom beloofd. De boom werd beschikbaar gesteld door de groenafdeling van de gemeente. Het feestelijke tintje voor de plaatsing vond plaats op 28 juni. Het echte planten was al eerder gebeurd, dat was beter voor de hechting van de boom.

Winnende routes

De winnaars van het Oplaet-ommetje waren Marianne de Ranitz en Ellery Landheer. Zij mochten dan ook aanwezig zijn bij de festiviteiten rond de boomplanting. Hun winnende routes worden bekend gemaakt in het lokale dorpskrantje ‘Hart voor de Plaet’. Woon je niet in Ooltgensplaat, maar lijkt het je wel leuk om de route te lopen? Het krantje is ook digitaal te bekijken via de website van de dorpsraad!

Oplaet ommetje boomplanting