Flakkee komt uit de kast

Foto: Facebook Yvette van den Nieuwendijk

Op zondag 11 oktober is het weer de internationale Coming Out Day, dé dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de coming out van mensen met een andere geaardheid dan hetroseksueel.

Aangezien de overheidsgebouwen op zondag gesloten zijn, is er besloten om op Flakkee op maandag 12 oktober stil te staan bij deze dag. Zo kunnen ook op het eiland de vlaggen gehesen worden. Coming Out Day wordt in de VS al sinds 1988 gevierd.

Het aantal landen dat aansloot bij de jaarlijkse viering breidde gestaag uit en ook in Nederland wordt Coming Out Day sinds 2009 gehouden om de sociale acceptatie van LHBT’s te bevorderen. Op Flakkee staan we dit jaar voor de derde keer stil bij dit evenement en vragen we aandacht voor openheid over seksuele diversiteit door het hijsen van de Regenboogvlag, het symbool van de lhbt-beweging.

Lees ook: Expositie vol Flakkeese BN’ers in het Streekmuseum

In 2013 is Gay op Flakkee begonnen bij de RGO en de twee locaties van Edudelta. In 2014 deed ook de Gemeente en de Politie mee en werd de vlag bij het Gemeentehuis gehesen door wethouder G. de Jong.

Regenboogvlag hijsen
In 2015 zal op maandag 12 oktober de Regenboogvlag worden gehesen bij het Gemeenthuis, de middelbare scholen Edudelta en RGO, het Politiebureau  en het Diekhuus.  We hopen dat bij het Gemeentehuis de burgemeester, mevrouw Grootenboer, persoonlijk de vlag zal hijsen, maar in elk geval zal een afvaardiging van het College van B&W aanwezig zijn. Bovendien zijn alle Gemeenteraadsleden uitgenodigd om zoveel mogelijk acte de présence te geven.

Het hijsen van de Regenboogvlag, vooral die bij het Gemeentehuis, is een steun in de rug van de LHBT’s op Goeree-Overflakkee. Want LHBT-zijn is ook op ons eiland niet iets wat iedereen openlijk kan vieren. Openheid over seksuele diversiteit is vaak nog ver te zoeken en dus willen we graag laten zien dat Goeree-Overflakkee in ieder geval geen homofobe gemeente is.

Daarom vragen we alle inwoners van Goeree-Overflakkee om bij het hijsen van de vlag aanwezig te zijn en zo te laten zien dat iedereen hier zichzelf mag zijn, dat niemand wordt buitengesloten en dat discriminatie op ons eiland niet wordt getolereerd.

Lees ook: Dit heeft u gemist in september!

Het plan is om langs de locaties te trekken, om te beginnen om 9 uur bij het Politiebureau, daarna langs Edudelta Groen, de RGO  en het Gemeentehuis (ca. 10.00 uur). En daarvandaan naar de Edudelta vestiging Schoolstraat en naar het Diekhuusplein.

Natuurlijk mag u ook zelf de Regenboogvlag uitsteken, thuis, op school, op uw werk of bij uw bedrijf.
Maak er dan even een foto van en stuur die naar de Facebookpagina van Gay op Flakkee en Nieuws.nl, dan laten we zien hoe kleurrijk ons eiland is!

Lees ook: Storing straatverlichting makkelijk te melden via app

Reacties