Werkzaamheden aan de N215 Dirksland-Melissant

Foto: Pixabay; MableAmber

De nieuwe N215 tussen Melissant en Dirksland is inmiddels een tijdje opgeleverd. Maar nu moet van de oude weg nog een paralelweg gemaakt worden.

Om precies te zijn gaat dit gebeuren ter hoogte van Melissant. De provinciale weg en de dorpsentree moeten nog opnieuw ingericht worden. De weg wordt veiliger gemaakt voor verkeer. Zo komt er een nieuwe bushalte en komen er maatregelen om het verkeer af te laten remmen. Bij het inrijden van Melissant is de nieuwe maximumsnelheid straks 30 kilometer per uur.

Op de afbeelding onderaan dit bericht is een kleine impressie te zien van de nieuwe situatie. Deze impressie is verwerkt in technische ontwerptekeningen. Tijdens het omzetten van impressie naar ontwerptekeningen zijn nog enkele aanpassingen gedaan. Het eindresultaat kan dus afwijken van de situatie op de afbeelding.

Bypass bij kruising Noordijk

Op woensdag 3 maart zijn de werkzaamheden begonnen op de oude Provinciale weg (N215) bij de kruising Noordijk. Er is een bypass aangelegd naast de kruising. Zo hoeft de kruising niet volledig afgesloten te worden. Melissant blijft tijdens de werkzaamheden dus gewoon bereikbaar voor alle verkeer.

Door de oude weg om te bouwen tot paralelweg hoeft het landbouwverkeer niet meer over de nieuwe weg. Ook langzamere voertuigen kunnen dan de paralelweg nemen. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op de nieuwe N215 beter doorstroomt. Dat zou moeten zorgen voor minder gevaarlijk inhaalmanoeuvres.

Nieuwe planning

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe planning. Door juridische procedures kunnen sommige werkzaamheden nog niet worden uitgevoerd. Zodra er meer bekend is, dan wordt dit via diverse kanalen gecommuniceerd.

werkzaamheden N215