Ouddorps BierFestival gaat ook dit jaar online door

Foto: Ouddorps BierFestival

Doorgaans is de laatste zaterdag van maart de dag van het Ouddorps BierFestival. Helaas kan dat echter ook dit jaar niet fysiek doorgaan als gehoopt.

Maar wel is de organisatie gewoon weer met een oplossing gekomen. Voor de tweede keer vindt het Ouddorps BierFestival online plaats. Dit vindt plaats op zaterdag 27 maart van 20.00 tot 23.00 uur. De voordelen van een online festival? Het bier wordt aan huis gebracht en je hebt achteraf geen BOB nodig!

Drink mee

Het is mogelijk om via de website van het Ouddorps BierFestival een bierpakket te bestellen. Hierin zitten 12 biertjes van 6 verschillende brouwers. Uit dit pakket worden 6 bieren geproefd tijdens het online festival. De overige biertjes zijn om vooraf in de stemming te komen, of om achteraf nog even na te genieten.

Ook zit er in het pakket weer een hartige snack van Keurslagerij Floresteijn. Zij hebben wederom gezorgd voor een ambachtelijke worst voor bij het bier.

Diverse brouwers

Inmiddels zijn er diverse brouwers benaderd voor het festival. Het leuke van het online festival, is dat het nu mogelijk is om kleinere brouwers te benaderen. Of juist de grotere en bekende brouwers die normaal gesproken niet snel op een festival te vinden zijn. “We hebben inmiddels een behoorlijk divers pakket samen weten te stellen,” laat de organisatie weten. “Dit hebben we gedaan met medewerking van de volgende zes brouwers:”

  • Brouwerij Ouwetoeter uit Oudenhoorn
  • Bird Brewery uit Diemen
  • Berghoeve Brouwerij uit Den Ham
  • Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk
  • Dutch Bargain uit Groede

Maar het waren toch zes brouwerijen? Klopt, het festival krijgt een extra buitenlandstintje door de laatste brouwerij die is aangesloten. Dat is namelijk de Brouwhoeve uit Benissa in Spanje. “Dat is een brouwer met roots op Goeree-Overflakkee.”

Informatie over het bier

Het Ouddorps BierFestival, online of niet, is niet zomaar één groot zuipfestijn. Het is voor de echte bierliefhebbers die niet alleen genieten van het bier, maar ook de verhalen erachter. Biersommelier Ingmar Adam zal de deelnemers van het Festival dan ook een en ander vertellen over de soorten bier in het pakket. Zo vertelt hij bijvoorbeeld waar je op moet letten als je een biertje proeft.

Daarnaast komen ook de brouwers aan het woord. Zij zullen een en ander vertellen over hun bieren, de brouwerij en het brouwproces. Uiteraard zijn de deelnemers ook in de gelegenheid om vragen te stellen over de bieren. Daardoor heeft de proeverij een interactief karakter.

Dorst?

Heb je dorst gekregen van dit bericht en wil je wel meedoen aan dat online bierfestival? Kijk dan op www.ouddorpsbierfestival.nl voor meer informatie. Daar kun je je ook gelijk inschrijven. Er is maar beperkte plaats beschikbaar, dus wacht niet te lang. Op = op.

Houd overigens ook zeker de Facebookpagina en Instagram van het Ouddorps BierFestival in de gaten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen