Toekomstige chauffeurs worden de weg op geholpen!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Mens-ontwikkelbedrijf Webego, Taxi Donkersloot en Munckhof slaan de handen ineen! Zij gaan kandidaten opleiden tot (taxi)chauffeur.

Onlangs ondertekenden deze partijen en de gemeente een intentieovereenkomst. Hiermee werd de samenwerking in het leertraject vervoer officieel. Dat leertraject is bedoeld voor kandidaten uit de Participatiewet. Deze mensen willen zich graag verder ontwikkelen in de vervoersbranche en krijgen daar nu de kans voor.

Onder de Participatiewet vallen inwoners van de gemeente die moeilijk aan het werk komen. De kandidaten krijgen tijdens het leertraject werknemers- en vakvaardigheden aangeleerd die passen bij het beroep van (taxi)-chauffeur.

Leertraject Webego

Kandidaten worden eerst getraind aan de hand van een werkboek. In die periode leren ze veel over bijvoorbeeld communiceren met passagiers. Maar ook professioneel rijgedrag en het rijden volgens een dienstregeling. Ook leren kandidaten in de praktijk door oefenritten te maken. Ze werken dan als chauffeur bij Webego zelf.

Taxi Donkersloot en Munckhof

De volgende stap is dat kandidaten ervaring gaan opdoen in het werkveld. Taxi Donkersloot en Munckhof zijn bereid om kandidaten in hun bedrijf op te laten. Bij goed functioneren krijgen ze daar dan ook een arbeidsplaats aangeboden. De bedrijven investeren op deze manier samen met de gemeente in de economische vitaliteit van het eiland. De krachten worden gebundeld om mensen te ontwikkelen. Zo kunnen zij (weer) volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Intentieovereenkomst

De samenwerking is bezegeld met een intentieovereenkomst. Alle partijen ondertekenden de overeenkomst met enthousiasme. Ze gaan er dan ook vol voor om nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het vak. De eerste kandidaat is inmiddels gestart bij Taxi Donkersloot.