Politiek iCafé over innovatie in de landbouw

Foto: Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

De VVD Goeree-Overflakkee, Voorne en Hoeksche Waard komen weer met een nieuw iCafé. Dit keer over innovatie in de landbouw en de landbouw an sich.

Tijdens dit iCafé zijn Helma Lodders (Tweede Kamerlid VVD en woordvoerder landbouw) en Mirjam Nelisse (VVD Statenlid Zuid-Holland) te gast. Daarnaast zullen twee ondernemers een toelichting geven op een innovatieve ontwikkeling in hun sector.

Landbouw

Landbouw is veel in het nieuws. Voedselvoorziening, verduurzaming, stikstof. Maar ook de enorme export, het feit dat de sector innovatieve koploper in de wereld is en het continue zoeken naar evenwicht qua ruimte en milieu. Kortom, genoeg onderwerpen om je in te verdiepen tijdens een Politiek iCafé.

Gasten

Helma Lodders en Mirjam Nelisse nemen je mee in de wereld van de landbouw. De kansen, de uitdagingen, maar ook de innovaties die in de sector plaatsvinden. Ook zullen twee ondernemers een korte introductie geven op een innovatie waar zij mee werken. Ruud Dukker (Voorne-Putten) is tomatenkweker en neemt je mee in de innovatie in het verkoopkanaal in de tuinbouw. Jacob Jan Dogterom (Goeree-Overflakkee) en Arie Pieter van den Hoek (Hoeksche Waard) werken samen om duurzame oplossingen te bedenken voor hun landbouwbedrijf en de omgeving. Jan Jacob zal een toelichting geven op dit innovatieve project.

Praat mee

Het iCafé vindt plaats op donderdag 25 februari vanaf 19.30 uur. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en mee te praten. Aanmelden kan via www.vvdgo.nl/icafe.