Biografie over oma ‘Jo’ valt mogelijk in de prijzen!

Foto: Sam Fish

Joke van Vugt en Femke Meijboom gaven hun oma Jo vorig jaar het mooiste verjaardagscadeau ooit; haar eigen biografie. En die valt nu misschien wel in de prijzen!

Door Sam Fish

In het boek ‘Jo’ wordt het levensverhaal verteld van de oma van Joke en Femke, het verhaal van Jo Sala-Pollemans. Als jong meisje moest ze haar weg vinden tijdens historische momenten. Denk aan de oorlog en de Watersnoodramp. Het ene obstakel na het andere volgde en dat terwijl Jo alleen maar een normaal meisje wilde zijn. Ze wilde graag naar school, maar niets was vanzelfsprekend. Uiteindelijk maakte dat Jo tot de sterke vrouw die ze nu is.

The Indie Awards

Voor oma Jo was het een geweldig verjaardagscadeau om te krijgen. Af en toe was het moeilijk om de verhalen te vertellen, maar het eindresultaat maakte haar enorm trots. En nu misschien nog wel meer, want het boek is genomineerd door drie prijzen. Het boek staat op de longlist van The Indie Wards. Dat is een prijsuitreiking voor boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven.

The Indie Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het werk van indie-auteurs in het zonnetje te zetten. Indie-auteurs zijn schrijvers die niet zijn aangesloten bij een uitgeverij. De awards bestaan uit juryprijzen en publieksprijzen. De lezers kunnen er dus mede voor zorgen dat de boeken in de prijzen vallen.

Stemmen

Wil jij Femke, Joke en oma Jo aan een prijs helpen? Dan kun je de hele maand stemmen op het boek. Ze zijn genomineerd in de volgende categorieën:

  • De mooiste cover van 2020 (zie de foto hieronder voor de voorkant van het boek)
  • Het beste non-fictie boek van 2020
  • Het beste boek van 2020

Op dit moment is het nog de stemronde voor de longlist. Na deze ronde wordt er een shortlist gemaakt met voor elke categorie een top 3. In april wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt! Stemmen kan via de website van The Indie Awards!

Lees mee

Heb je het boek over het leven van oma Jo nog niet gelezen? Ga dan snel naar www.femkemeijboom.nl en bestel daar het boek! Het is verkrijgbaar in paperback en als e-book.

Biografie Oma Jo Femke Joke