SGP Goeree-Overflakkee komt in actie tegen zwerfafval!

Foto: PR SGP Goeree-Overflakkee

De lokale fractie van de SGP heeft een leuke en goede avond achter de rug. Ze zijn gewapend met afvalzak de natuur in gegaan.

Samen met de organisatie ‘Doe mee samen voor een schoon Goeree-Overflakkee’ gingen ze op pad. Gezamenlijk hebben ze een deel van het strand en de duinen afvalvrij gemaakt. Met dit actieve werkbezoek liet de fractie zich informeren over het zwerfafvalprobleem.

Grondstoffen

Marcel Brevé is misschien wel hét gezicht van de organisatie. Op Facebook deelt hij vrijwel dagelijks foto’s en video’s van de plekken die hij heeft bezocht en opgeruimd. Hij vertelt dan ook enthousiast over zijn drive ervoor. Al spreekt hij liever over grondstoffen dan zwerfafval. “Het hoort er niet,” vertelt hij. “Alles wat leeft heeft er last van en we weten niet wat het doet met onze gezondheid.”

Hij hoopt dat mensen meer bewust worden van het probleem en dat ze zelf netjes hun ‘afval’ opruimen. Op het stuk strand is dan ook een mix van die grondstoffen te vinden. Na een uur struinen door de duinen blijkt dat de groep zo’n 300 liter afval heeft verzameld.

Doe mee samen voor een schoon Goeree-Overflakkee

Een harde kern van acht of negen personen gaat regelmatig naar buiten om afval te verzamelen. Dat kan zijn in natuurgebieden, maar ook langs de grote weg of in de polder. Soms wordt een actie opgezet om met een grotere groep een gebied aan te pakken.

“Het is van belang dat er een mentaliteitsverandering opgang komt,” zegt Marcel. “Het is de bedoeling dat mensen geen afval achterlaten, maar het juist zelf opruimen.” De fractie is blij dat mensen zich betrokken voelen, ook op dit gebied. De SGP vindt het dan ook een mooie manier om bij te dragen aan een schone omgeving.

Ben je benieuwd wat het team zoal vindt en wanneer er weer acties zijn? Check dan de Facebookpagina ‘Doe mee samen voor een schoon Goeree-Overflakkee’.